Indeko-Plus, nejkvalitnější interiérová barva od Caparolu

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Společnost Caparol vždy věnovala značnou pozornost vývoji svých produktů. Lidské zdraví a zdravé životní prostředí jsou společně s kvalitou a vynikajícími aplikačními vlastnostmi dlouhodobě její prioritou. V roce 1985 uvedla na trh Indeko-plus, první interiérovou barvu na světě s minimálními emisemi a bez rozpouštědel. Později byla její receptura upravena tak, aby neobsahovala ani konzervanty. Díky tomu není vnitřní prostředí zatěžováno chemickými látkami, které by měly nepříznivý vliv na naše zdraví.

V současné době se s minimálními emisemi a bez rozpouštědel dodává naprostá většina výrobků pro interiér značky Caparol. Barva Indeko-plus si ale získala mimořádnou oblibu i pro své užitné vlastnosti. Díky unikátnímu složení dvojnásobně kryje, snadno se zpracovává a rychle zasychá. Zaručuje dokonalý povrch už po prvním nátěru. Je snadno omyvatelná a dezinfikovatelná, přesto vytváří dokonale matný povrch.

Udržitelná znamená také zdravější a efektivnější.

25

Nyní Caparol přichází s novou generací této své nejoblíbenější barvy, udržitelnější a přátelštější k životnímu prostředí. Kvalita barvy a všechny dobré vlastnosti zůstávají.

Nově bude barva vyráběna v Německu ve 100% klimaticky neutrálním závodě. To znamená, že výroba barvy Indeko-plus nezatěžuje planetu emisemi CO2. Vedle dalších opatření Caparol za tímto účelem přešel na 100% ekologickou elektřinu z obnovitelných zdrojů energie a vyrábí také energii z vlastního fotovoltaického systému a tepelného čerpadla.

V zájmu zachování přírodních zdrojů přikládá velký význam odpovědné surovinové politice. Společnost Caparol je průkopníkem ve využívání postupu vyváženého využití biomasy. Při tomto přístupu jsou fosilní suroviny nahrazovány bioplynem a biolihem již na samém počátku výrobního řetězce. Výsledkem je pojivo vyrobené ze 100 % obnovitelných surovin, aniž by došlo ke snížení jeho výkonnosti a aplikačních vlastností. Výroba pojiva obsaženého v nové generaci prémiové interiérové barvy Indeko-plus šetří až 62 % CO2 oproti stávajícímu stavu. Úspora CO2 při použití jedné palety barvy Indeko-plus nové generace odpovídá 460 km dlouhé cestě autem s naftovým motorem střední třídy.

Přečtěte si:  Dvousložkové polyuretanové barvy Mipa PU 250-50 pro vysoce odolné nátěry betonu

Navíc je Indeko-plus dodáváno v recyklovaných nádobách, které poznáte podle jejich šedé barvy.

Caparol si stanovil jako cíl snížit podíl plastů ve svých kbelících a nádobách na minimum a současně podporovat používání recyklovaných materiálů.

www.caparol.cz

Share.

About Author

Comments are closed.