KEIM, krásné barvy pro zdravé bydlení

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Zdraví je to nejcennější, co máme. Až 90 % svého života trávíme v uzavřených prostorách. Vnitřní klima je proto více než kdy jindy zásadním faktorem pro pohodu a kvalitu života – jak doma, tak v práci nebo ve veřejných zařízeních, jako jsou školky, domovy pro seniory, školy a nemocnice. Škodlivé látky ve vnitřním ovzduší mohou představovat významné zdravotní riziko a ve střednědobém a dlouhodobém horizontu způsobovat zdravotní problémy obyvatel. Zvláštní péči zde vyžadují především malé děti a starší lidé, jejichž imunitní systém nedokáže dostatečně zvládat zátěže vnitřního klimatu. „Zdravé bydlení“ znamená plánování a výstavbu budov a místností tak, aby se minimalizovaly škodlivé vlivy a vytvářely optimální podmínky pro dobrou pohodu.

Interiérové barvy mají na kvalitu vnitřního ovzduší významný vliv. Pro zdravé a vyvážené klima v místnosti je rozhodující souhra teploty a vlhkosti vzduchu a absence emisí. Z tohoto důvodu by měly být interiérové barvy voleny tak, aby neobsahovaly škodliviny a rozpouštědla, a nevydávaly proto do vzduchu, který dýcháme, žádný zápach či škodliviny. Současně musí být porézní a propustné pro páru, aby na stěnách nemohla kondenzovat vlhkost a nedocházelo k tvorbě plísní, např. za skříněmi, na ostění oken nebo v koupelnách. A protože „zdravé bydlení“ je dáno i estetickou kvalitou našeho okolí, měly by interiérové barvy působit osobitým a přirozeným dojmem.

Minerální interiérové barvy od firmy KEIMFARBEN všechny tyto požadavky splňují. Difuzní propustnost je založena na silikátovém principu prokřemičitění. Pojivo se při něm chemickou reakcí nerozpustně propojuje s podkladem a zůstává vysoce prostupné pro vodní páru. Vysoká hodnota pH – cca 12, typická pro silikáty, také účinně a přirozeně brání růstu plísní. Dokonce i v případě požáru minerální nástěnné barvy zvyšují bezpečnost. Jsou nehořlavé a nevyvíjejí žádné toxické plyny, které jsou pro mnoho obětí požáru osudné. Stále častěji se proto výhradně silikátovými barvami natírají veřejné prostory, jako stanice metra, tunely, školy nebo kina.

Přečtěte si:  Barva Indeko-Plus šetří zdraví i přírodu

Firma KEIMFARBEN je průkopníkem v oboru zdravého bydlení a již desítky let se věnuje vývoji a výrobě zdravých stavebních produktů. V roce 1983 přišel na trh KEIM Biosil, první silikátová interiérová barva pro zdravé bydlení na světě. Později pro ni KEIMFARBEN jako vůbec první výrobce získal značku jakosti „natureplus“ a certifikát „Vhodné pro alergiky“. Pečeť kvality „natureplus“, kterou nyní nesou i další interiérové barvy KEIM, klade na stavební hmoty výrazně přísnější požadavky než „Modrý anděl“ a nabízí spotřebitelům i odborníkům potřebnou orientaci na trhu mezi prokazatelně nejlepšími produkty pro udržitelné stavebnictví.

Přidaná hodnota interiérových barev KEIM pro zdravé bydlení

  • Vždy bez přidaných konzervantů;
  • bez rozpouštědel a změkčovadel; nátěr proto nezpůsobuje fogging (zčernalé stěny);
  • difuzně propustné a regulující vlhkost;
  • odolné vůči plísním, protože přirozeně alkalické;
  • nehořlavé, nevyvíjejí toxické plyny;
  • krásný, přirozeně sametový vzhled;
  • extrémně velká stálost barevného odstínu;
  • prokazatelně vhodné pro alergiky;
  • doporučované institutem Sentinel Haus.

O problematiku zdravého bydlení se zajímá více stavebníků než dřív. Odpovídá to zdravému životnímu stylu, usilujícímu o udržitelnost, který se již prosadil v mnoha společenských oblastech. Aktuální výzkum na téma zdravé bytové výstavby ukazuje, že např. většina obyvatel Německa by ráda stavěla a rekonstruovala zdravě, ale mnozí nevědí jak. Zde jsou na řadě kompetentní odborní řemeslníci, aby zákazníky inspirovali hlubšími znalostmi tohoto tématu a nadchli je pro produkty certifikované pro zdravé bydlení odpovídající duchu doby: poptávce po přirozeném, zdravém a bezpečném prostředí.

Přečtěte si:  Jak se ta barva jmenuje? Systemizace barev od starověku ke dnešku

KEIM nabízí kompletní sortiment interiérových barev pro zdravé bydlení ve všech třech třídách otěru za mokra, a tím i vhodné produkty pro každý požadavek: KEIM Biosil, KEIM Innostar a KEIM Innotop.

www.KEIM.com

Share.

About Author

Comments are closed.