Chemolak – spolehněte se… „na beton“!

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Beton vznikl již v dobách antického Říma, takže není ve stavitelství žádnou novinkou. Pokud chceme, aby minerální povrch dokázal déle odolávat okolním podmínkám, musíme jej natřít – „zapečetit“ vhodnou povrchovou úpravou.

Nátěry na betonové povrchy a konstrukce slouží k zajištění ochrany betonu proti degradaci vlivem povětrnostních podmínek a zároveň i k jeho estetickému ztvárnění. Ať už jde o penetraci, lak nebo barvu na beton, je třeba pamatovat na to, že příprava povrchu i samotné natírání musí být provedeno poctivě a přesně podle předepsaných pravidel, abychom zajistili trvanlivý a účinný nátěr. V portfoliu společnosti Chemolak jsou různé typy nátěrových látek a také 1K a 2K systémů, ze kterých vybíráme alespoň některé.

Lak na kamenný koberec

Lak na kamenný koberec je vrchní polyuretanový 2K pečeticí lak pro zpevnění a oživení kamenných koberců, které se používají při úpravách okolí domů, bazénů, na příjezdových cestách a chodnících, schodech, terasách apod. Zabezpečuje zvýšení odolnosti vůči UV záření a mechanickému opotřebení. Lak se nanáší válečkem nebo štětcem v jedné vrstvě na vyzrálý kamenný koberec.

Lak na kámen

Lak na kámen je vrchní akrylátový rozpouštědlový 1K nátěr. Používá se pro povrchovou úpravu fasádních obkladů z přírodního a umělého kamene, zdí a jiných stavebních prvků z kamene. Může se použít i k úpravě betonu a jiných savých silikátových podkladů. Nátěr rychle zasychá, zvyšuje povrchovou pevnost obkladu, přispívá k ochraně před působením vody a povětrnosti, odolává mrazům a esteticky zvýrazňuje strukturu a barvu podkladu. Není však vhodný pro pochozí plochy.

Přečtěte si:  Jak zvýšit ochranu a zároveň zachovat kresbu dřeva

Betona

Betona je lesklá alkyduretanová 1K barva určená k nátěrům betonových povrchů v interiéru a exteriéru s mírným až středním zatížením. Je vhodná hlavně pro nátěry podlah ve skladech, sklepech, garážích a na balkonech. Vyznačuje se výbornou krycí schopností a rozlivem, dále elasticitou a ochranou vůči mechanickému opotřebení a v neposlední řadě povětrnostní odolností. Dostupná je v šesti barevných odstínech.

Natrima na bazény

Natrima na bazény je vrchní matná akrylátová 1K rozpouštědlová barva určená pro povrchovou úpravu betonových bazénů, okrasných zahradních jezírek a nádrží. Lze ji použít i pro povrchovou úpravu betonu, zkarbonizovaných omítek, vláknocementu apod. Vyznačuje se velmi dobrou odolností vůči působení vody včetně termální a také odolává bazénové chemii, povětrnostním vlivům a výkyvům teplot. Rychle zasychá a dostupná je v provedení bazénově modrá a oceánově zelená.

www.chemolak.sk
www.chemolak.cz

 

Share.

About Author

Comments are closed.