Netradiční způsoby pokládky a luxusní materiály vytvořily originální a harmonický interiér

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Cementové stěrky, dřevěné podlahy, luxusní koberce i „obrazy“ z tkaného vinylu na stěnách – to všechno se podílelo na první fázi zařizování interiérů společnosti S&G Consulting, při níž byly některé instalované povrchy povýšeny téměř na umělecké dílo.

Společnost S&G Consulting pomáhá svým klientům zvyšovat efektivitu a výkon díky chytřejší organizaci práce, monitorování a automatizaci infrastruktury. BOCA jako dodavatel povrchů pro prostory ve svém sídle na Janáčkově nábřeží v Praze sice žádnou takovou pomoc nepotřebovala, o to více energie zbylo na kreativní pojetí interiérů a netradiční způsoby pokládky.

Tkaný vinyl Fitnice Chroma na zdi posloužil jako dekorační prvek – je nainstalovaný
v dřevěné truhlářské konstrukci a nasvícený téměř jako umělecké dílo. Podlaha
z dubových prken se instalovala na dřevěný rošt s dřevotřískovou deskou – důvodem byl
odvod vlhkosti ve sklepních prostorách, proto byla klasická pokládka vyloučena.

Hladké cementové stěrky, přírodní dubové podlahy, měkké koberce i tkaný vinyl – to vše se dokázalo uplatnit na jedné ploše tak, aby výsledný interiér působil harmonicky.

V koupelně byly na podlahu i stěny použity cementové stěrky, vše v čistě bílé barvě,
aby vynikly jednoduché doplňky v kontrastním černém provedení.

Architektonický ateliér SPACE-K si i pro další fit-out kanceláří společnosti S&G Consulting vybral materiály, které se osvědčily už v první etapě: komfortní koberce s vysokým vlasem a kvalitní dřevěné podlahy napuštěné přírodním olejem.

Na proměně interiérů sídla společnosti se BOCA Group spolu s architekty ze studia SPACE-K podílela již podruhé, tentokrát šlo o větší fit-out a tomu odpovídající množství luxusních koberců a dřevěných podlahovin.

Přečtěte si:  Vše začíná od podlahy rady, postřehy a doporučení soudního znalce v oboru podlahových krytin

Záměrem bylo vytvoření kontrastu mezi komfortním kobercem s delším vlasem a „hladkou“ dřevěnou podlahovou krytinou. Výběr konkrétních produktů nebyl těžký: luxusní koberec Gloss od společnosti ITC byl jedním z jasných favoritů už od začátku. Jde o zátěžový polyesterový koberec, který má potřebnou výdrž pro kancelářské (komerční) prostředí, a přitom vysoce luxusní vzhled, který se naplno uplatní právě ve větší ploše. Tmavě šedá barva (odstín Clay) přitom dobře souzní s ostatními použitými materiály – světlým dřevem, šedobílým vybavením i občasným barevně kontrastním kusem nábytku.

Dřevěná podlaha v dezénu Kaštan Rustik byla zvolena ve variantě se zkosenými hranami, bez soklování u stěn s přiznanou spárou. Po pokládce pak byla ještě napuštěna přírodním olejem.

www.bocagroup.cz
Foto: Martin Roubíček, BOCA Group

Share.

About Author

Comments are closed.