HET – odolné barvy a laky na betonové podklady

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

AQUADECOL EPOXY M a SG – 2v1

Vodou ředitelné 2K matné nebo pololesklé epoxidové barvy pro ochranu extrémně zatěžovaných podlah a stěn. Penetrační a vrchní krycí nátěr v jednom.

Používají se k nátěrům svislých a vodorovných betonových konstrukcí, k nátěrům betonových podlah, k dekoračním a ochranným nátěrům zdiva, vápenných a vápenocementových omítek, k netransparentním vrchním ochranným nátěrům dostatečně soudržných akrylátových barev, případně po odzkoušení k nátěrům dalších materiálů, jako je sádrokarton, dřevo, dřevovláknité materiály, základovaný kov apod. Oproti disperzním akrylátovým nátěrům mají násobně vyšší odolnost proti opotřebení. Jsou určené především pro
použití ve vnitřním prostředí. Nátěry vytváří matný nebo pololesklý plně omyvatelný mechanicky odolný povrch rezistentní vůči běžným chemikáliím vyskytujícím se např. v garážích, skladech či řemeslnických dílnách, jako jsou ropné produkty, detergenty apod. (vyjma roztoků kyselin, např. kyseliny sírové, fosforečné, solné, octové). Jsou také vhodné do nemocničních a potravinářských prostor, škol a prádelen, kde díky svým vlastnostem umožňují udržovat prostory bez mikrobů. Barvy jsou vyhovující pro použití na plochy přicházející do nepřímého styku s potravinami. Bílá varianta je současně vyhovující pro použití na plochy přicházející do přímého styku se suchými potravinami při teplotě do 40 °C. Na rozdíl od rozpouštědlových epoxidových systémů vykazují nízkou úroveň zápachu a obsahují pouze nepatrné množství volně těkavých organických látek (VOC).

Odstíny: šedý RAL 7040, šedý RAL 7047, bílý (přibližně RAL 9010, současně bází A), báze C. Báze slouží pro tónování škály odstínů RAL tónovacím systémem Multimix.
Vydatnost: 7–8 m2 z 1 kg natužené směsi v jedné vrstvě (při DFT 50 μm).
Nanášení: válečkem, štětcem, stříkáním airless.

Přečtěte si:  Nová kolekce homogenní podlahoviny GARIS v roli šíře 2 m

AQUADECOL EPOXY CLEAR M a SG

Velmi odolné vodou ředitelné transparentní 2K laky pro dlouhodobou ochranu extrémně zatěžovaných podlah a stěn především v interiéru.

Používají se k nátěrům svislých a vodorovných betonových konstrukcí, k nátěrům betonových podlah, k dekoračním a ochranným nátěrům zdiva, vápenných a vápenocementových omítek, k vrchním ochranným nátěrům dostatečně soudržných epoxidových nebo výše pojených akrylátových barev či tenkovrstvých (např. mozaikových) omítkovin, případně po odzkoušení k nátěrům dalších materiálů, jako je dřevo, dřevovláknité materiály, základovaný kov apod. Nátěr vytváří matný nebo pololesklý plně omyvatelný mechanicky odolný povrch rezistentní vůči běžným chemikáliím vyskytujícím se např. v garážích, skladech či řemeslnických dílnách, jako jsou ropné produkty, detergenty apod. Laky jsou také vhodné do nemocničních a potravinářských prostor, škol a prádelen, kde díky svým vlastnostem umožňují udržovat prostory bez mikrobů. Lak je vyhovující pro použití na plochy přicházející do nepřímého styku s potravinami a současně vyhovující pro použití na plochy přicházející do přímého styku se suchými potravinami při teplotě do 40 °C.

Odstín: transparentní.
Vydatnost: 7–8 m2 z 1 kg natužené směsi v jedné vrstvě (při DFT 50 μm).
Nanášení: válečkem, štětcem, stříkáním airless.

AKRYL BET

Tónovatelná, povětrnosti vysoce odolná barva na pohledový i pochozí beton a jiné minerální podklady.

Matná až polomatná vodou ředitelná rychleschnoucí barva pro vnitřní a venkovní použití k dekoračním a bezprašným nátěrům svislých i vodorovných, včetně pochozích, betonových konstrukcí nevystavených nadměrnému mechanickému namáhání, k nátěrům zdiva, vápenných a vápenocementových omítek apod. Nátěr vytváří matný, plně omyvatelný povrch, odolný vůči povětrnosti, kyselým dešťům a průmyslovým exhalacím.

Přečtěte si:  HET Aquadecol EPOXY SG

Odstíny: 0100 bílý/báze A, 0110 šedý. Jednotlivé barevné odstíny lze libovolně mezi sebou míchat. Báze se tónují v tónovacím systému Multimix do široké škály barevných odstínů.
Vydatnost: 4–7 m2 z 1 kg v jedné vrstvě podle savosti a struktury podkladu a tloušťky nanesené vrstvy.
Nanášení: štětcem, válečkem, stříkáním včetně airless, airmix a HVLP.

www.het.cz

Share.

About Author

Comments are closed.