Sika ComfortFloor® – Podlahový systém s dlouhodobě krásným vzhledem a snadnou údržbou

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Moderní podlahová technologie, která využívá materiály na bázi polyuretanových pryskyřic s obsahem přírodních materiálů Sika ComfortFloor®, nabízí řešení pro podlahy s povrchy odolnými proti opotřebení a zajišťuje pěkný vzhled po dlouhou dobu používání.

Podlahový systém je bezesparý, což umožňuje jednoduché čištění. Všechny složky Sika ComfortFloor® jsou bez zápachu a mají velmi nízký obsah VOC. Pružný materiál na bázi polyuretanu snižuje hluk a zvyšuje komfortnost při chůzi. Použití tohoto systému přispívá ke zvýšení kreditu budovy v rámci hodnocení např. LEED, BREEAM, DGNB. Při navrhování vzhledu podlahy lze vybírat barvy dle odstínu RAL a kombinovat i různé barevné odstíny a vytvářet zajímavé grafické vzory.

Povrch je nenasákavý a odolný proti mechanickému a chemickému poškození, proto je použitelný nejen do ložnice a obývacího pokoje, ale i do kuchyně nebo koupelny. Systém je flexibilní, houževnatě elastický a trhliny překlenující. Má hedvábně matný vzhled, je odolný vůči oděru a lze ho použít na nové podlahy i při rekonstrukcích. Pokud použijeme systém s povrchovým matným lakem Sikafloor®-305 W, lze navrhnout prostor se stejným odstínem podlah i stěn. Základem skladby systému je kvalitní epoxidová penetrace Sikafloor®-150/151, která se nanáší na připravený betonový podklad, cementový potěr nebo stěrku. Dále se aplikuje pružná vrstva Sikafloor®-330 a vše uzavírá krycí matný polyuretanový lak Sikafloor®-305 W a nebo transparentní varianta Sikafloor®-304 W.

Nově vyvinutou metodou barvení základní polyuretanové vrstvy vznikl materiál Sika ComfortFloor® Marble FX, který umožňuje kreativně pracovat s mramorovým vzhledem. Mohou vznikat jedinečné a unikátní estetické vzory. Povrch je uzavírán matným transparentním polyuretanovým lakem Sikafloor®-304 W. Technické parametry i užitkové vlastnosti jsou identické se systémem Sika ComfortFloor®.

Přečtěte si:  Bona oleje pro barevný vzhled dřevěných podlah

Výhody užitných vlastností systému Sika ComfortFloor® a Sika ComfortFloor® Marble FX jsou předpokladem pro navrhování podlahových systémů ve veřejných a komerčních budovách, vzdělávacích a rekreačních zařízeních, nemocnicích a zdravotnických zařízeních, sportovních zařízeních, stejně tak jako v privátních obytných prostorech.

www.sika.cz

Share.

About Author

Comments are closed.