Cemex – lité potřeby pro podlahové topení

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Podlaha není pouze efektní povrch, viditelný na první pohled. Dokonalá rovnost a dlouhá životnost pochozí plochy totiž začíná už u správně zvoleného materiálu roznášecí neboli nosné vrstvy. Vhodnou nosnou vrstvu je nutné zvolit především v případě podlahového vytápění.

Podlahové topné systémy jsou čím dál tím oblíbenější, teplo sálající přímo z podlahy je totiž nejen příjemné, ale také zdravější, protože nevíří prach. Aby byl tento způsob vytápění efektivní, je nutné zvolit správný druh lité podlahy. Nevhodně vybraný materiál nosné vrstvy může přenos tepla výrazně zpomalit – například tradiční beton se vzhledem ke svým vlastnostem zahřívá až trojnásobně déle. Má totiž poměrně nízkou tepelnou vodivost a není tak hutný, takže se v okolí topných rozvodů tvoří vzduchové dutiny. Pro podlahové topení do domácností se proto jako mnohem lepší volbou jeví potěr na anhydritové bázi, který trubky systému dokonale obklopí a disponuje výrazně lepšími tepelnými vlastnostmi. Díky své vysoké pevnosti může být nanášen v tenčí vrstvě, takže se místnost následně vyhřívá rychleji a efektivněji.

AnhyLevel

Anhydritová podlaha AnhyLevel je vhodná pro většinu interiérových podlah, od bytových domů až po sportovní haly či rozlehlé administrativní prostory. Boduje snadnou zpracovatelností a rychlostí aplikace stejně jako vysokou finální pevností. Je ideální pro vytvoření dokonale rovné podlahové plochy pod finální nášlapné vrstvy, ať už jde o koberce, dlažby, lamináty, syntetické nátěry, dřevěné vlysy a podobně. Zaujme nejlepší tepelnou vodivostí na českém trhu (stupeň tepelné vodivosti 1,8 W/m.K).

Přečtěte si:  Jak aplikovat elektrické podlahové topení?

Novinka: AnhyLevel Heat

Jde o nový produkt určený pro použití právě speciálně v kombinaci s podlahovým topením v soukromých bytových i komerčních objektech. Je vstřícný k realizaci podlah se sníženou tloušťkou, a to už od dvaceti milimetrů nad rozvodným topným systémem. Zároveň disponuje až dvaapůlkrát větší tepelnou vodivostí než beton, což náběhovou časovou křivku zkracuje na třicet až čtyřicet minut. Anhydritový potěr AnhyLevel Heat je vhodný pro interiérové podlahy s elektrickými a teplovodními systémy, využívá se pro vyrovnání stávajících podkladů, při rekonstrukcích nebo při realizaci tenkovrstvých podlah. Vyhovuje také požadavkům na minimální zatížení stropní konstrukce.

www.cemex.cz

Share.

About Author

Comments are closed.