Nové přírodní linoleum Gerflor DLW – Mix & Match a ultramatný povrch Neocare

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Jak jsme vás již informovali, rozhodla se firma Gerflor před několika lety koupit divizi přírodního linolea tradičního německého výrobce DLW. Po samotné akvizici bylo prioritou firmy Gerflor tuto výrobu ekonomicky postavit zase na nohy, doplnit zásoby a ujistit zákazníky, že má s tímto produktem seriózní úmysly a chuť do něj dále investovat. To se podařilo a nyní firma Gerflor stojí před dalším důležitým milníkem, a to uvedením nové kolekce s celou řadou inovací.

Tým odborníků Gerflor DLW novou kolekci intenzivně vyvíjel několik let. Plány byly ambiciózní – přijít nejen s novými barvami a dezény, ale rovněž posunout vlastnosti tohoto produktu a vytvořit snadno udržovatelný, odolný a praktický materiál pro všechny segmenty. Rovněž se upravily i výrobní procesy, aby se splnily ty nejnáročnější environmentální standardy a požadavky.

Design

Z pohledu designu se může nová kolekce pochlubit 159 barvami, z čehož 63 je úplně nových. Kromě aktualizace nesmrtelných dezénů typu Marmorette, Colorette a Uniwalton v ní můžeme najít i zcela nové dezény, jako je např. Arabesque připomínající vlny moře z pohledu z výšky nebo například směr udávající kontrastní dezén Flow. Důležitým prvkem nové kolekce je i barevné propojení jednotlivých řad, aby vznikla jedna velká superkolekce, ve které je možné mamateriály mezi sebou kombinovat s jasnou barevnou návazností, tzv. Mix & Match.

Druhým klíčovým estetickým prvkem je ultra matný povrch díky nové revoluční povrchové úpravě Neocare. Matný efekt v kombinaci s tradiční dvouvrstvou výrobní technologií eliminuje problém s prorýsováním jutového podkladu a rovněž maskuje drobné nepřesnosti podkladu nebo tahy lepidla, což určitě ocení všichni naši zákazníci.

Přečtěte si:  Vytvořte si vlastní design! My Taralay Impression & My Taraflex

Výroba a vlastnosti

Ve výrobních procesech došlo k důležitým změnám. Tou hlavní je nová povrchová úprava Neocare, která nahrazuje dosavadní LPX a PUR. Kromě výše uvedeného matného efektu nabízí především bezprecedentní odolnost vůči chemikáliím, čímž chrání materiál např. vůči agresivním saponátům a dezinfekcím. Proto i nesprávná údržba nemusí vyústit v poškození materiálu. Neocare není na bázi běžně používaného polyuretanu, proto umožňuje i pro konzervativní uživatele aplikovat ochrannou emulzi (tzv. pastování) i přesto, že ji materiál ošetřený Neocare nepotřebuje.

Upraven byl i poměr použitých přírodních surovin tvořících 98 % výrobku (lněný olej, dřevní moučka, pryskyřice, vápenec atd.), aby bylo dosaženo vyšší elasticity materiálu a aby více než 76 % produktu tvořily rychle obnovitelné přírodní suroviny.

Posun v enviromentální oblasti

Gerflor jako přední světový výrobce se dlouhodobě a intenzivně zabývá otázkou environmentální bezpečnosti a zodpovědnosti, a proto se nespokojuje pouze s problematikou primárních surovin, jejich obnovitelnosti, původu a zdravotní nezávadnosti. Gerflor používá při tvorbě svých produktů ucelený přístup, který zohledňuje tzv. celkový životní cyklus výrobku. Od prvotních surovin přes energetickou náročnost výroby, údržby až po finální recyklaci, až výrobek doslouží.

Díky upravám ve výrobních procesech se podařilo firmě Gerflor získat vysoce prestižní certifikát Carbon Neutral, který potvrzuje, že výroba přírodního linolea Gerflor DLW nezvyšuje produkci oxidu uhličitého na Zemi v rámci části životního cyklu výrobku od získání (růstu) surovin po konec výrobního procesu.

Přečtěte si:  Exkluzivní kolekce dřevěných podlahovin Haro

Dalším důležitým environmentálním certifikátem je tzv. Cradle to Cradle, konkrétně stříbrná úroveň potvrzující zaměření produktu na cirkulární ekonomiku, jejímž cílem je nulový odpad, kdy se na konci svého životního cyklu výrobek stává surovinou pro výrobu dalšího výrobku.

www.gerflor.cz

 

Share.

About Author

Comments are closed.