Lazury a magické „magické“ perleťové stěrky Zero na fasádě i v interiéru nové dřevostavby

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Hned několik druhů nátěrových hmot ZERO bylo použito na nové dřevostavbě, která se nachází v jižních Čechách poblíž Českých Budějovic. Je usazena na kraji obce, na klidném místě s rozsáhlým pozemkem a nabízí nádherné výhledy do krásné přírody. Lazurních nátěrů fasádních povrchů se ujala firma RB dekorace Richarda Bubíka, která pomohla také s realizací lazur v interiérech, kde dekorativní stěrky vytvářela specialistka na tuto techniku Simona Keclíková (Mona malířství).

Pro venkovní nátěr dřevěné fasády a dřevěných prvků byla zvolena ZERO Imprägnierlasur HS, která má vysokou odolnost povětrnostním vlivům a obsahuje aktivní látky proti modrání, hnilobě a plísni. Pro skvělou ochranu a snadnou údržbu bývá oblíbená při nátěrech dřeva v horských oblastech.

V interiéru byla použita lazura v bílém tónu ZERO Aqua Holzlasur SLF, která je svým charakterem vhodná do prostor pro zdravé bydlení.

Pro koupelny a za kuchyňskou linku byla vybrána pro svou odolnost a design dekorační stěrka ZERO MagicTouch. Ta byla také ve velké míře použita na dominantních stěnách jídelny.

Simony Keclíkové jsme se zeptali, jaké bylo zadání a jak práce probíhala: „Původně jsem byla majitelem objektu oslovena na základě doporučení od jednoho z jeho přátel, mého klienta, kterému jsem před lety realizovala výmalby a designové řešení stěn v novostavbě rodinného domu. Poptával u mě dekorační stěrky, které u kamaráda viděl.

Od samého začátku byla naše spolupráce založena na vzájemné důvěře a začali jsme plánovat a vybírat typ a odstín stěrek do koupelen, kuchyně, pracovny a hlavní obytné místnosti domu (kuchyně s jídelní částí spojenou a navazující na obývací část). Přáním majitele bylo tuto hlavní místnost ozvláštnit stěrkou a odlišit design od přirozeného vzhledu dřeva, probíhajícího celým interiérem.

Přečtěte si:  Dlouhodobě čistá fasáda s unikátní NanoKeramik technologií

Při výběru odstínů stěrek jsem se zmínila o ZERO lazurách s tím, že dřevostavba si žádá kvalitní péči. Tak jsme se dostali k tomu, že majitel zatím vybráno nemá, jelikož shání právě do hlavní místnosti pro odlišení tónu dřeva bílou lazuru se zachováním kresby (inspirovano norským stylem) a že nic takového nesehnal. To, že ZERO barvy nejsou pouze stěrky, netušil, takže téma lazurování dřevostavby bylo otevřené a my se domluvili nejen na interiérové práce, ale i na provedení fasády. Na konzultaci a jednání byl přizván za ZERO barvy Martin Starý, který pomohl vyvzorkovat a vybrat přesné tóny lazur.

Z časových důvodů (jelikož lazury nebyly plánovanou zakázkou jako stěrky) jsem si přizvala na tyto práce šikovného kolegu Richarda Bubíka z RB dekorace, který je profesionál v oboru a s lazurováním má mnohaleté zkušenosti. Se svými pracovníky se do realizace lazur pustil a odvedli perfektní práci.

Mojí doménou byly designové stěrky. Je to technika, která mi učarovala, vím, že ZERO BARVY jsou materiály, na které se mohu vždy spolehnout a ráda s nimi pracuji. A je to také o lidech, co za firmou ZERO BARVY stojí, bez nich by to také nešlo. Řemeslník, který s nimi pracuje, ví, že může konzultovat, poradit se a stále se učit a učit a posouvat se stále dál, každý den a každým (v mém případě) ‚tahem‘.

Kombinace designové stěrky s perleťovým efektem v jemném odstínu a bíle tónovaná lazura se zachováním kresby dřeva v hlavní místnosti interiér dřevostavby ozvláštnila a přání majitele bylo naplněno ke spokojenosti, což bylo a je pro mě největší radostí.“

Přečtěte si:  Fasádní nátěrové hmoty Zero

www.zerobarvy.cz
www.exkluzivnisteny.cz
www.rbdekorace.cz

Share.

About Author

Comments are closed.