Fasádní barvy Dulux – odolné, funkční i krásné

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Při volbě fasádní barvy hraje roli celá řada faktorů. Patří k nim samozřejmě vhodný odstín, proto fasádní barvy Dulux nabízejí až 3000 tónů, které vám připraví v míchacích centrech Dulux. Prémiové fasádní barvy značky Dulux mohou nabídnout i extrémní odolnost proti vodě a růstu řas i mechů. Díky tomu vydrží dlouhodobě čisté. Zároveň ale zůstávají vysoce paropropustné a odolávají UV záření, což znamená, že neblednou a zachovávají si svou původní barvu.

DULUX EXTERIOR WALL PRIMER je tónovatelná fasádní barva kombinující účinky základního nátěru a penetrace. Je ideální volbou zejména na pevné, hladké, drolivé nebo špatně savé podklady (hladký beton, sádrokartonové desky, pevné starší nátěry atd.). Zpevňuje povrch stěn, zvyšuje přilnavost a je paropropustná. Zároveň je odolná vůči vlhkosti a má vydatnost až 6 m2/l. Aplikuje se pomocí válečku či štětce a je dostupná v 5litrovém balení.

Jako vrchní nátěr ať už na novou fasádu nebo na její obnovu slouží fasádní barva DULUX WEATHERSHIELD SILICON PLUS. Jedná se o tónovatelnou prémiovou barvu na bázi silikonové pryskyřice s extrémní prodyšností pro vodní páry a CO2 (sd = 0,14 m). Je mikroporézní, vodoodpudivá, omyvatelná, otěruodolná a extrémně pružná. Vyniká vysokou vydatností až 16 m2/l. Po aplikaci chrání fasádu před vlhkostí a špínou, zamezuje růstu mechů i řas, a udržuje tak fasádu dlouhodobě čistou. Důležitou vlastností je také stálobarevnost, a to díky její vysoké odolnosti proti UV záření. Dulux Weathershield Silicon Plus se používá zejména na minerální omítky, zdivo, vápenec, zateplovací systémy, staré silikátové nátěry i omítky, na disperzní barvy či umělé omítky. Aplikuje se válečkem, štětcem či pomocí nástřiku a je dostupný v 2,5-, 5- a 10litrovém balení.

Přečtěte si:  Barvy Vitex - široká nabídka barev na kovy

www.dulux.cz

Share.

About Author

Comments are closed.