Mako color s.r.o. – válečky a malířské pásky

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Při nátěru fasády je zásadní výběr správného typu fasádní barvy a toho pravého odstínu. Stejnou péči je ale důležité věnovat i výběru vhodného nářadí. Při volbě válečku, který použijete při malování fasády, je třeba vybrat takový, který bude co nejlépe přijímat a zároveň vydávat použitou nátěrovou hmotu.

Trendem dnešní doby je na etiketách válečků uvádět vhodnost použití pro jednotlivé typy barev. Výška potahu válce by měla korespondovat s hrubostí natírané plochy. Čím je fasáda strukturovanější, tím delší vlas by měl váleček mít. Při výběru moc dlouhého vlasu bude váleček po natírané ploše klouzat, při výběru moc krátkého vlasu se barva nebude rovnoměrně rozlévat a vy budete muset na nátěr vynaložit mnohem větší úsilí.

Další pomůckou, která ušetří spoustu práce zejména při malování složitějších fasád nebo při snaze vizuálně rozbít velkou plochu na menší, jsou malířské zakrývací pásky. Páska by stejně jako váleček měla odpovídat typu fasády a její hrubosti. Zároveň dbejte na to, aby zakrývací páska byla odolná UV záření, povětrnostním vlivům a aby se dala beze stop odstranit, až natěr dokončíte.

V posledních letech věnovala společnost mako color s.r.o. nejvyšší úsilí výběru ideálního, univerzálního válečku, vhodného na většinu fasádních nátěrových hmot a pro většinu hrubostí fasády.

Výsledkem tohoto úsilí je váleček č. 717927, který je vhodný na všechny disperzní, minerální, pojivové a latexové interiérové a exteriérové barvy, vnější průměr nosné trubky 46 mm a výška vlasu 16 mm z něj zároveň činí ideální váleček pro všechny středně hrubé strukturované fasády. Váleček má zahrnované okraje, které brání oděru vedlejší stěny při nátěru v rozích.

Přečtěte si:  DEVOSKYT VÁLEČKOVÁ - o novince v sortimentu a zkušenostech, jak s ní pracovat

V sortimentu fasádních pásek patří k nejžádanějším výrobkům pásky řady 8380XX v kvalitě PREMIUM (top produkt) dostupné v šíři 38 a 50 mm, v návinu 33 m. Tato oranžová fasádní páska má nosič zesílený síťovou tkaninou, průhledné kaučukové lepidlo, které je mnohem odolnější a nezanechává stopy jako pásky, které mají ze spodní strany bílé syntetické lepidlo. Je vhodná jak na hladké, tak i hrubé povrchy. O její kvalitě se již přesvědčily tisíce spokojených zákazníků.

www.mako-color.cz

Share.

About Author

Comments are closed.