Pečující kúra pro dřevěné terasy má jméno Lazurol

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

LAZUROL nabízí systém dlouhodobě pečující o dřevěné prvky, terasy nevyjímaje. Místo celoročně vystavené slunci, dešti, mrazu a zároveň vysoké mechanické zátěži si zaslouží kvalitní ochranu. Vybírat je možné z nabídky napouštěcích olejů, barevných lazur a ochranných laků.

Jaký olej vybrat? Ať už s pigmentem v odstínu Teak nebo Transparentní – oba zpomalují zešednutí dřeva, ten s pigmentem sjednocuje jeho rozdílnou barevnost. Co však dělá transparentní nátěr jedinečným, je to, že zvýrazňuje přirozenou kresbu, vyzdvihuje rozdílnou barevnost dřeva, vytváří tzv. mokrý efekt.

LAZUROL TERASOVÝ OLEJ S1080 nechává dřevo dýchat. Tento roztok směsi přírodních olejů a pryskyřic má vynikající penetrační vlastnosti. Olej zvýrazňuje přirozenou kresbu dřeva, vytváří protiskluzný a vysoce voděodolný povrch. Terasa má po natření hedvábně matný vzhled. Vyznačuje se snadnou obnovitelností nátěru. Karnaubský vosk zaručuje ochranu proti plísním. Olej má účinný UV filtr. Výrobek je určen k ochranným nátěrům všech typů dřeva včetně tropických dřevin vystavených povětrnostním vlivům i k nátěrům v interiérech. Chrání dřevo dlouhodobě před účinky vlhkosti, omezuje jeho bobtnání a špinění. Obsahuje přírodní oleje. Výrobek splňuje podmínky pro atest protiskluznosti za sucha i mokra.
Vysoká vydatnost až 20 m²/l.

  • Vodoodpudivý, protiskluzný;
  • obsahuje karnaubský vosk a UV filtr;
  • ochrana nátěrového filmu proti plísním.

LAZUROL AQUA kompletní vodou ředitelný nátěrový systém. Obsahuje fungicidní napouštědlo, lazuru i renovační balzám a hodí se k využití nejen na terasy, ale i na velké plochy, jakými jsou třeba stěny zahradních domků či srubů. Používá se běžně pro zhotovení hedvábně lesklých, kvalitních a vysoce dekorativních lazurovacích nátěrů dřeva, jako jsou pergoly, ploty, trámy, dřevěné opláštění budov, srubů, a to jak ve vnitřním, tak i venkovním prostředí. Pro nepochozí části dřevěných teras, zastřešení teras atd. jej můžeme doporučit právě i pro dřevěné terasy, kde s renovačními nátěry počítáme kvůli extrémní zátěži podkladu (mechanické i chemické). Tento tříkomponentní systém ochrany dřeva dlouhodobě odolává povětrnostním vlivům včetně UV záření. Prodloužená aplikační doba dovoluje pohodlně zhotovit nátěr na velkých dřevěných dílcích či složitých konstrukcích.

  • Tříkomponentní systém – napouštědlo/lazura/balzám;
  • vysoce odolný, efektní vzhled;
  • balzám prodlužuje životnost nátěru.
Přečtěte si:  HET SOLDECOL TERASA - ochranný teakový olej s UV filtrem na dřevěné terasy a zahradní nábytek

LAZUROL VENKOVNÍ POCHOZÍ LAK S1020 – syntetický protiskluzný odolný lak Tento polomatný lak s UV filtrem vysoce účinným proti degradačním účinkům slunečního záření vytváří trvalou, vysoce otěruvzdornou vrstvu, která chrání dřevo před povětrnostními vlivy. Je snadno obnovitelný, vykazuje dobrou brousitelnost a odolnost proti vodě. Lak má atest protiskluznosti. Perfektně vykresluje léta na dřevě. Jedná se o vrchní lak, pro preventivní ochranu dřeva proti dřevokazným a dřevozabarvujícím škůdcům doporučujeme použít jako první krok ochranného systému LAZUROL IMPREGNAČNÍ ZÁKLAD S1033.
Vydatný až 12 m²/l.

www.bal.cz

Share.

About Author

Comments are closed.