Systém Lazurol pro povrchovou úpravu a ochranu dřeva

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

LAZUROL IMPREGNAČNÍ ZÁKLAD – fungicidní syntetické napouštědlo, které se používá jako prevence dřevokazných a dřevozabarvujících škůdců. Je určeno k dlouhodobé chemické povrchové ochraně dřeva. Proniká hluboko do podkladu. Je určeno pro použití a na ochranu dřeva v exteriéru i interiéru; k napouštění dřeva, dřevotřískových a dřevovláknitých desek. Takto ošetřený podklad zvyšuje přilnavost dalších nátěrů a sjednocuje savost materiálu. Napouštědlo se na povrch nanáší štětcem nebo máčením/ponořováním. Tento typ preventivní fungicidní ochrany dřeva je vhodný jako první, základní krok nátěrového systému LAZUROL, pod olejové, syntetické i vodou ředitelné nátěrové hmoty na dřevo.
Vydatnost až 10 m²/l podle savosti podkladu.

LAZUROL CLASSIC – tenkovrstvá syntetická napouštěcí lazura, která je určena k ochranným lazurovacím nátěrům měkkého i tvrdého dřeva. Hluboce proniká do jeho struktury a zvýrazňuje jeho přirozenou krásu. Obsah přírodních olejů v lazuře zaručuje vysokou odolnost nátěrového filmu. Dřevo je dlouhodobě chráněno před účinkem povětrnostních vlivů. UV filtr blokuje účinky slunečního záření. Lazurovací lak je vhodný k nátěrům v interiérech i exteriérech (barevné odstíny). Je ideálním řešením pro ošetření zahradního nábytku, dřevěných štítů, podhledů, obložení stěn a stropů, plotů, chat a dřevěných domků, oken, dveří. Vyznačuje se snadnou obnovitelností starého nátěru. Před ošetřením dřeva lazurou je vhodné podklad ošetřit fungicidním napouštědlem LAZUROL IMPREGNAČNÍ ZÁKLAD.
Vydatnost až 10 m²/l podle savosti podkladu.

LAZUROL TOPDECOR – tenkovrstvá syntetická lazura s obsahem přírodního oleje a vosků, která je určena k ochranným a dekorativním lazurovacím nátěrům měkkého i tvrdého dřeva. Obsahuje silný UV filtr, který chrání dřevo před zažloutnutím. Transparentní oxidy železa, přírodní oleje a vosky obsažené v lazuře činí takto ošetřený povrch vysoce vodoodpudivým, dlouhodobě odolným povětrnostním vlivům. Lazura je vhodná k nátěrům v exteriérech (barevné odstíny) a v interiérech, pro nátěry zahradního nábytku, dřevěných štítů, podhledů, obložení stěn a stropů, plotů, chat a dřevěných domků, oken, dveří, korku, k penetraci dřevěných podlahovin. Hluboce proniká do struktury dřeva a zvýrazňuje jeho kresbu. Nátěry jsou stálobarevné, snadno obnovitelné a nepraskají. Před nátěrem lazurovacím lakem je vhodné ošetřit podklad napouštědlem LAZUROL IMPREGNAČNÍ ZÁKLAD.
Vydatnost až 15 m²/l podle savosti podkladu.

Přečtěte si:  Flügger Impredur Nano - olej na dřevo

LAZUROL LODNÍ LAK – extrémně vodoodpudivý syntetický transparentní lak je určen na dekorativní, vysoce lesklé nátěry dřevěných stavebních prvků, vystavených vlhkosti a vodě. Je vhodný například na nátěry zahradního nábytku, sportovního nářadí, korku, obložení stěn v interiéru i exteriéru. Vyznačuje se vysokou odolností vůči vlhku a vodě, výbornou zpracovatelností, stabilním leskem a dlouhodobou ochranou před povětrnostními vlivy. Nátěr je odolný UV záření, povrch je pružný, nepraská. Povrch je vhodné před dekorativním nátěrem ošetřit napouštědlem LAZUROL IMPREGNAČNÍ ZÁKLAD, které obsahuje fungicidní látky a zároveň zvýší přilnavost vrchního materiálu, sjednotí savost podkladu.
Vydatnost až 16 m²/l na jednu vrstvu.

LAZUROL TIXOTROPNÍ LAK – tento transparentní syntetický lak se používá k vysoce dekorativním nátěrům dřeva nebo kovu. Lak díky své gelovité konzistenci z podkladů nestéká, a proto je ideální k ošetření především svislých nebo šikmých ploch. Je vhodný k nátěrům vstupních dveří, obložení stěn, podbití stropu apod.; pro vnitřní i venkovní použití. Nedoporučuje se k nátěrům dřeva vystaveného trvale vysoké vlhkosti (sauny, podlahy). V klidovém stavu tvoří hustý, téměř pevný gel, který se při míchání nebo natírání rozruší a nátěrová hmota je snadno zpracovatelná, lehce roztíratelná. Po ukončení procesu natírání nebo míchání přechází zpět do gelového stavu. Proto nestéká po štětci ani po svislých plochách. Nanáší se výhradně štětcem. Lak se dodává v lesklé i matné variantě. Před jeho aplikací doporučujeme ošetřit podklad vhodným napouštědlem – LAZUROL IMPREGNAČNÍ ZÁKLAD.
Vydatnost až 10 m²/l na jednu vrstvu.

Přečtěte si:  Na dřevo i kov: INDUSTROL UNIVERZÁL S 2013

LAZUROL TERASOVÝ OLEJ – směs přírodních olejů a pryskyřic, s přísadou karnaubského vosku. Napouštěcí olej obsahuje účinné látky proti plísním, UV absorbér. Výrobek je určen k ochranným nátěrům všech typů dřeva včetně tropických dřevin vystavených povětrnostním vlivům. Olej je vhodný i k nátěrům v interiérech. Chrání dřevo dlouhodobě před účinky vlhkosti a UV záření. Omezuje jeho bobtnání a špinění, nechává ho dýchat. Obsahuje přírodní oleje a dearomatizovaný benzin. Má vynikající penetrační schopnosti, zvýrazňuje přirozenou kresbu dřeva a vytváří vysoce efektní hedvábně matné nátěry. Vyznačuje se snadnou obnovitelností starého nátěru. Výrobek má atest protiskluznosti za sucha i mokra. Zásadní vlastností oleje je, že je vodoodpudivý, protiskluzný, s extrémní vydatností.
Vydatnost až 20 m²/l na jednu vrstvu nátěru.

LAZUROL VENKOVNÍ POCHOZÍ LAK – syntetický polomatný transparentní lak. Jedná se o vysoce kvalitní materiál určený k vrchním zátěžovým nátěrům dřeva, dřevotřísky či korku ve venkovním i vnitřním prostředí. Je perfektním řešením na lakování parket, dřevěných podlahovin, obložení zdí, schodišť, dveří, zábradlí, dekoračních lišt. Vytváří trvalou ochrannou a otěruvzdornou vrstvu, která dřevo chrání před povětrnostními vlivy. Lak se dobře brousí, má vysokou odolnost UV záření, odolává vodě a má atest protiskluznosti. Povrch je vhodné před dekorativním nátěrem ošetřit napouštědlem LAZUROL IMPREGNAČNÍ ZÁKLAD, které obsahuje fungicidní látky a zároveň zvýší přilnavost vrchního materiálu, sjednotí savost podkladu.
Vydatnost až 12 m²/l na jednu vrstvu nátěru.

Přečtěte si:  Exteriérové oleje WOCA - nové barevné odstíny

www.bal.cz

Share.

About Author

Comments are closed.