Tonaso Coatings – interiérové a zdravé barvy

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Zdravé prostředí v interiéru, ochrana přírody a minimum škodlivých chemikálií – to jsou body, které se staly pro společnost Tonaso Coatings prioritou a inspirací při výrobě ekologických silikátových nátěrových hmot.

Jednoduché a dlouhodobé řešení pro vnitřní prostory představuje silikátová barva interSIL. Díky své vysoké hodnotě pH prakticky trvale brání růstu a šíření plísní (při nízkém pH se plíseň dokáže smrštit, ale neponičí se její schránka, při vysokém lyzuje, tedy se rozpadá). Přitom zachovává zeď dokonale paropropustnou a zpevněnou (díky obsahu pojiva křemičitanů/vodního skla).

Hodí se k výmalbě vápenných, vápenocementových omítek, betonových monolitů i panelů či sanačních omítek (splňuje limity paropropustnosti dle směrnice WTA). Výborné výsledky vykazuje také na původních vápenných, silikátových a středně disperzních (neomyvatelných, otěruvzdorných) nátěrech. InterSIL má vysokou bělost (96 % nebo 88 % BaSO4) a excelentní kryvost. Samozřejmostí je i možnost tónování na přání zákazníka.

Použití se doporučuje ve spojení se silikátovou penetrací silPRIMER. Jedná se o speciální koncentrovaný penetrační prostředek na bázi draselného vodního skla určený pod silikátové nátěry a omítky, který lze použít do exteriéru i interiéru. Silikátovou penetrací se zlepší celkové fyzikálně-chemické i mechanické vlastnosti finálně nanesené barvy, ale zpevní se i podklad. Penetrace je stejně jako barva interSIL alkalická, proto i penetrace je antibakteriální a protiplísňová. Výrobek se ředí dle potřeby a savosti povrchu až 1 : 4.

Barvy společnosti Tonaso Coatings neobsahují konzervanty, formaldehyd ani těžké kovy. S obsahem těkavých organických látek nižším než 5 % šetří zdraví i přírodu. Díky tomu jsou vhodné pro aplikaci v senzitivním prostředí škol, školek, veřejných budov i památkově chráněných objektů. Minimalizují nepříznivé vlivy na osoby citlivé na chemikálie a alergiky.

Přečtěte si:  Pastelové barvy, pozdrav jara do všech interiérů

www.tonasocoatings.cz

Share.

About Author

Comments are closed.