Barva je ochráncem kovů před povětrnostními vlivy i korozí

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Zabránit korozi v jejím „rozkvětu“ není snadné. Neošetřené kovové prvky vystavené povětrnostním vlivům podléhají stárnutí rychleji. Barva s kvalitní antikorozní složkou plní roli ochránce.

BARVY A LAKY TELURIA, s.r.o., vyvíjejí a vyrábějí barvy na kompletní rekonstrukce či realizace velkých staveb i rodinných projektů. Nabídka barev na ochranu kovových podkladů je kompletně dostupná v sítích prodejen BARVY A LAKY, DROGERIE i na www.balshop.cz.

HOSTAGRUND PRIM 3v1 – S 2177 je samozákladující antikorozní barva, která nabízí v jedné nátěrové vrstvě antikorozní základ, mezivrstvu i vrchní ochranný film zároveň. Poskytuje kovům bariérovou ochranu, obsahuje teflon. Je velice pružná, pracuje s roztažností podkladu, nepraská. Zároveň má vysokou přilnavost i na čerstvý pozink. Tento typ moderní syntetické barvy splňuje ty nejnáročnější požadavky na snadnou aplikaci, vysokou krycí schopnost, mechanickou odolnost i přilnavost k podkladu. Je ideálním řešením pro přímý nátěr plechů, střech, kovových konstrukcí, železných vrat i čerstvých, pozinkových okapnic či svodů. Po předchozí penetraci podkladu je vhodná i k nátěrům dřeva či betonu. Běžně se dodává ve 13 namíchaných odstínech, je vhodná i k tónování dle vzorníku RAL. Vydatnost až 12 m²/l.

FEST – B NA STŘECHY 2v1 – S 2141 je unikátní jednovrstvá syntetická barva 2 v 1 na střechy. Obsahuje kvalitní základní antikorozní složku i vrchní bariérovou ochranu grafitem, který zpomaluje stárnutí nátěrového filmu – chráněno českým patentem. Barva pracuje s podkladem, nepraská. Má extrémní odolnost povětrnostním vlivům, výborné aplikační vlastnosti, je vhodná zejména k nátěru střech, okapnic a svodů, kovových konstrukcí. Obsahuje kromě inhibitoru koroze i absorbér UV záření, který chrání pojivo barvy proti degradaci. Nátěr na pozinkovaný plech je možný nejdříve po jednom roce působení povětrnostních vlivů. Vydatnost až 8 m²/l.

Přečtěte si:  Helios - nová dekorativní technika

PRAGOPRIMER UNIVERZÁL S 2035 – základní antikorozní barva. Je určena k základním nátěrům kovových předmětů pod široké spektrum typů vrchních barev – syntetické, olejové a nitrocelulózové nátěrové hmoty. Má skvělé aplikační vlastnosti a vyznačuje se rychlým zasycháním. Kovovým konstrukcím a ocelovým plechům, železu, kováním, ocelovým odlitkům, litinovým či plechovým radiátorům poskytuje aktivní antikorozní ochranu. Vydatnost až 14 m²/l.

RADBAL PROFI S 2120 – syntetický email, vysoce tepelně odolný, je určený zejména k nátěrům topných těles či trubek. Je vysoce bílý a ani při tepelném namáhání do 130 °C nepodléhá žloutnutí, rychle zasychá a má dobré mechanické vlastnosti. Vykazuje mimořádnou kryvost. Neobsahuje aromáty a škodlivé pigmenty. Vydatnost až 12 m²/l.

INDUSTROL UNIVERZÁL S 2113 – tento syntetický univerzální vrchní email je určen k lesklým nátěrům kovů, dřeva a dalších materiálů, jako je například zdivo (lesklé omyvatelné nátěry stěn), hodí se pro nátěry plotů, dveří, zárubní, parapetů, drobných konstrukcí a průmyslových předmětů, dřevěného nábytku a obložení i zahradního nábytku. Barva je vhodná pro venkovní i vnitřní použití. Email je vysoce a stabilně lesklý, má vynikající kryvost, velmi dobrou odolnost vůči povětrnosti. Nematuje a nepraská. Má dobrý rozliv i snadnou zpracovatelnost. Vyrábí se v široké škále odstínů. V tónovacích centrech je tónovatelný na počkání, dle škály RAL. Vydatnost až 16 m²/l.

DENAS UNIVERZÁL je vrchní krycí vodou ředitelná barva (lesk/mat) na stavební prvky a konstrukce, kde podkladovým materiálem je dřevo, kov, beton, pozink, hliník, měď, sádrokarton; určená je pro realizace v exteriéru i interiéru. Typicky se jedná o úpravy dveří, zárubní, zábradlí, obkladů, zahradního nábytku, plechových střech apod. Nátěr má vynikající odolnost křídování i křehnutí při působení UV záření a povětrnostních vlivů, odolnost působení čisticích prostředků používaných v domácnosti i jiných chemických přípravků, dlouhou životnost v interiéru i exteriéru. Barva se vyznačuje rychlým schnutím a nelepivostí povrchu. Vydatnost až 10 m²/kg.

Přečtěte si:  Dekorativní omítky a barvy Cameleo s efekty kovu, rzi nebo žuly

DENAS BARVA NA KOV – ZÁKLAD (DENAS ANTIKOR) vodou ředitelná barva k základním nátěrům železných, ocelových, hliníkových a pozinkovaných konstrukcí v interiéru a exteriéru. Je vhodná pro základní antikorozní nátěry kovových střech, klempířských konstrukcí a prvků včetně čerstvého pozinku, ocelových plotů a mostů, sloupů, zábradlí, potrubních systémů a dalších konstrukcí při výstavbě i renovaci. Nátěry mají vynikající antikorozní vlastnosti, soudržnost s kovovým podkladem, chemickou odolnost a dlouhou životnost. Je vhodná k použití na zkorodovaný povrch. Jako vrchní nátěr doporučujeme použít DENAS UNIVERZÁL. Vydatnost až 8 m²/kg.

www.teluria.cz

Share.

About Author

Comments are closed.