Materiály Gerflor pro moderní interiéry vzdělávacího zařízení

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Atraktivní materiál pro intenzivní provoz na chodbách základní školy Rapotín

Gerflor nabízí celou řadu atraktivních materiálů, které se uplatní ve veřejných prostorech s intenzivním provozem. Ukázkou může být použití čtverců s příznačným názvem Attraction na chodbách Základní školy v Rapotíně, kde splnily hned dvojí účel.

Původním plánem vedení obce Rapotín na Šumpersku byla rekonstrukce stávající budovy školy, ale po zvážení jejího technického stavu i finančních nákladů bylo rozhodnuto, že se postaví nová, moderní budova. V novostavbě je sedm učeben, z toho jedna z nich se speciálním vybavením pro informatiku a jedna pro jazykovou výuku. V přízemí je prostorná jídelna, nechybí kanceláře a zázemí pro zaměstnance.

Na podlahy zde byly použity dva typy vinylových podlahovin Gerflor: Taralay Initial do učeben a Attraction na chodbách. Zatímco v učebnách šlo o standardní pokládku, na více než 1000 m² chodeb „hasila“ firma Jaroslava Lakomého ze Šternberka problém – položená zde byla dlažba, která vykazovala nedostatky a v některých místech praskala. Nejefektivnějším řešením bylo její překlenutí pevným, a přitom pružným materiálem, který odolá velké zátěži a navíc se snadno čistí. Modulární čtverce Attraction splnily i vysoká kritéria estetická a vytvořily příjemné prostředí, jehož odolnost, i když byl loňský školní rok hodně nestandardní, už prověřil plný provoz.

Knihovna Jižní svahy ve Zlíně má dva nové povrchy Gerflor

V pondělí 12. dubna 2021 bylo po téměř rok trvající rekonstrukci opět veřejnosti otevřeno oddělení pro dospělé Obvodní knihovny Jižní Svahy ve Zlíně. Díky novému modernímu interiéru se z něj stalo nejen příjemné místo k posezení s knihou, ale také prostor pro pořádání kulturních a vzdělávacích akcí.

Přečtěte si:  Natur! Pur, spa, schody, tilo aplikace pro simulaci položené podlahy

Knihovna na Jižních Svazích funguje od roku 1981, letos tedy uplyne 40 let od jejího otevření. Velikostí knihovního fondu, počtem obsluhované populace i rozsahem služeb se jedná o největší pobočku Krajské knihovny Františka Bartoše ve Zlíně. Je v ní umístěno kolem 33 tisíc knih a dalších dokumentů. V době plného provozu měla přes tisícovku registrovaných uživatelů, z toho více než 400 dětí, a za rok ji navštívilo více než 30 tisíc lidí.

Objekt, který knihovna využívá, byl za uplynulé čtyři desítky let několikrát opravován, jednalo se většinou o reakce na mimořádné situace nebo dílčí opravy. Z důvodu rekonstrukce střechy a přízemních prostor byla knihovna v březnu loňského roku uzavřena. Nejprve byla provedena oprava železobetonového stropu, střechy nad knihovnou a v další fázi došlo k rekonstrukci vnitřních prostor oddělení pro dospělé čtenáře v přízemí knihovny.

 

Nový moderní interiér z dílny designérky Gabriely Goldové reaguje na trend současné doby, v níž knihovny už zdaleka nejsou jen místy pro půjčování knih, ale jejichž návštěvníci očekávají příjemný prostor vybízející k posezení, prolistování knih nebo ke studiu. K tomu přispívají i dva typy podlahovin značky Gerflor. Na chodbách našly uplatnění kobercové čtverce Gradus Lafite Connect v šedé barvě, které vyhoví náročnému provozu a zároveň vytvoří příjemné a tiché prostředí. V hlavních prostorách knihovny vládne červená barva s jemným rastrem vinylové podlahoviny Taralay Initial, která je učená do prostor s vysokou zátěží i nároky na kročejovou neprůzvučnost a dobrou čistitelnost – tu usnadňuje povrchová úprava Protecsol. Pokládky se zhostila firma Franc spol. s r.o.

Přečtěte si:  Podlaha od Fatry v jednom dekoru do všech prostor

Nový interiér umožní variabilní využití knihovny nejen jako půjčovny knih a časopisů, ale také jako prostoru pro pořádání kulturních a vzdělávacích akcí. V plánu je i rekonstrukce prostoru dětského oddělení, které by se mělo moderního interiéru dočkat v blízké době.

www.gerflor.cz

Share.

About Author

Comments are closed.