COLORLAK, a.s. – povrchová ochrana kovů

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Pro kvalitní antikorozní ochranu kovů je v nabídce COLORLAKu vyčleněna skupina specializovaných a vysoce odolných barev. Stále oblíbenější jsou jednovrstvé barvy (2v1), které optimálně spojují vlastnosti antikorozní základní (adhezní) a odolné vrchní barvy. Tyto jednovrstvé barvy v současnosti jednoznačně převládají při povrchové úpravě např. pozinkovaných střech a klempířských prvků.

AQUAREX V2115 je určen pro nátěr zinku (i nového), mosazi, hliníku i k antikorozním nátěrům oceli ve venkovním i vnitřním prostředí (např. střechy, okapy, oplocení, parapety, kovové konstrukce apod.). AQUAREX slouží také k rozmanitým nátěrům dřeva, zdiva a vybraných druhů plastů (umakart, ABS, tvrdé PVC) v domě i zahradě. Jeho předností je vysoká odolnost UV záření a povětrnosti (nežloutne), snadná aplikace a rychlé zasychání, kdy po několika minutách je povrch nátěru suchý na dotek a běžné vyzrávání netrvá více než 3–4 hodiny. O kvalitě AQUAREXu svědčí i jeho masové využití v průmyslových aplikacích, jako jsou ocelové konstrukce a opláštění hal, nebo u nákladních železničních vagonů a vhodnost i na dětské hračky podle ČSN EN 71-3 +A1.

Praktickým řešením např. i pro střechy je COLORNAL MAT V2030. Nátěr má vysokou odolnost povětrnosti a UV záření (nežloutne), rychle zasychá a vytváří trvale vysoce pružný a odolný film, který je vhodný i pro povrchovou úpravu střech (plechových, betonových nebo vláknocementových krytin). Při nátěru pozinku nebo mědi je možno jej nanášet přímo – bez základní vrstvy. COLORNAL MAT je vhodný i na různé konstrukce v zemědělských provozech – má atest na přímý styk se suchými potravinami.

Přečtěte si:  Sigma Contour, odolný nátěr pro velmi namáhané povrchy v interiéru

ZINOREX S2211, jak i název napovídá, je určen především pro pozinkované (nové i staré) plochy a ocel. Hlavní uplatnění tedy nachází při jednovrstvé povrchové úpravě plechových střech, klempířských prvků, okapů, různých sloupů a oplocení.

Téměř samostatnou kategorií jsou jednovrstvé polomatné polyuretanové barvy AXAPUR U2218 a její novější varianta AXAPUR U2219. U2218 a nově U2219 plně dokazují přednosti dvousložkových polyuretanových hmot při vysoké ochraně kovových střech (ocel, pozink, hliník, titanzinek), ale i dalších kovových ploch (kovových konstrukcí, stožárů osvětlení, opláštění hal apod.) při požadavku rychlého zasychání. Obě hmoty jsou dostupné v balení již od jednoho litru a tónují se podle požadavku zákazníka.

Především pro různé kovové konstrukce, oplocení, vrata apod. je určen jednovrstvý polomatný PROTIREZ S2015. Lze jej také použít pro běžné nátěry kovových střech a jejich prvků a také na starší zoxidovaný pozinkovaný povrch. PROTIREZ je vhodný (pro běžné podmínky) také na dřevo a na minerální podklady.

Praktickým řešením pro střechy je i letošní novinka 1K POLYURETAN U2210, který vytváří odolný pololesklý ochranný nátěr. Výhodou tohoto jednosložkového polyuretanu je, že není potřeba jeho tužení. Další jeho praktická přednost spočívá v tom, že pro nátěr štětcem se již nemusí ředit. U2210 lze použít také pro přetírání starších zachovalých syntetických nátěrů, jako jsou nátěry střech, okapů nebo parapetů.

www.colorlak.cz

Share.

About Author

Comments are closed.