Karbolineum extra – poctivá česká lazura

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Libušín, Pustevny

Vyhořelá chata Libušín na Pustevnách se dočkala renovace a opět vypadá jako v roce 1899. Nový Libušín vznikl jako vědecká rekonstrukce, tedy za použití původních technologií. U všech oprav byly dodrženy tradiční rukodělné řemeslné postupy, používaly se původní materiály a technologie. Za posledních sedmdesát let u nás nevznikla žádná stavba, kde tradiční řemeslné postupy byly použity v takovém rozsahu.

Dvorec Pustevenka – šindelové střechy a obložení venkovních stěn. Jedlové dřevo natřeno odstínem ořech.

Kaple sv. Cyrila a Metoděje na Radhošti

Zděná, šindelem obložená kaple sv. Cyrila a Metoděje zdobí 1129 m vysokou horu Radhošť. Je jednou z nejvýše položených církevních staveb v Česku.

Nátěr odolává i velmi náročným klimatickým změnám. Natřeno odstínem jantar.

Valašské muzeum v přírodě

Dřevěné městečko je nejstarší částí Valašského muzea v přírodě. Veřejnosti bylo zpřístupněno v roce 1925 a od tohoto roku se postupně rozvíjí dodnes.

Kostel sv. Anny z Větřkovic. Nátěr v přírodních tónech barevně zapadá do okolní krajiny.

Jurkovičova rozhledna

Jurkovičova rozhledna je dominantou Rožnova pod Radhoštěm. Má svoji dávnou historii, která se táhne od roku 1896, kdy byly vytvořeny plány na její výstavbu. V šedesátých letech minulého století vznikl záměr Jurkovičovu rozhlednu postavit, realizovat se ho podařilo až v letech 2010 až 2011.

Pro nátěr šindelu byla použita nátěrová hmota Karbolineum extra odstín jantar. Nátěrový film je ošetřen biocidními látkami proti napadení plísněmi, řasami a houbami.

Přečtěte si:  Libušín a Maměnka překvapí novou barevností

www.detecha.cz

Share.

About Author

Comments are closed.