Dokonalý funkční design sádrokartonových systémů Knauf

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Žádná jiná část místnosti nesplňuje tolik funkcí najednou, jako je tomu v případě stropu, který je současně i výrazným designovým prvkem pro architekty. Protože strop je vždy na očích a nemůže být zastíněn nábytkem nebo obrazy. Právě na stropě se mohou jedinečným způsobem uplatnit kreativní i funkční prvky zároveň.

Ať už v knihovnách, prodejnách, restauracích, kancelářských budovách nebo školách, pocit pohody v místnosti je silně ovlivněn smyslovým vnímáním – sluchem, vůní, dotekem, zrakem. Zde spočívá obrovský význam návrhu těchto prostor. Je to mnohem víc než jen barevné provedení povrchů.

Prostorovou akustiku regulují desky
Knauf Cleaneo nejen na stropech.

Strop je proto jedním z nejdůležitějších prvků budovy. Může být použit pro vytápění/chlazení, k větrání místnosti nad stropem, na stropě nebo uvnitř stropu se nachází osvětlení, stropem lze regulovat prostorovou akustiku místnosti, strop slouží pro zvukovou izolaci, mohou v něm být zabudovány různé doplňkové stavební prvky, jako jsou projektory, plátna, skryté instalace, strop může být odolný proti dopadu míčů, splňovat požární bezpečnostní požadavky a mnohem více.


Návrh provedení musí zvažovat mnoho ohledů:

  • Akustika: doba dozvuku, srozumitelnost řeči, hladina zvuku.
  • Termoregulace: teplota a její rozložení v prostoru.
  • Klima: větrání, vlhkost.
  • Funkce: účel použití místnosti.
  • Povrchy: tvar, pocit, barva.
  • Světlo: nepřímé/přímé osvětlení, barva světla.

Pro všeobsáhlou tvorbu stropů je použití sádrokartonu téměř ideální. Děrované sádrokartonové desky Knauf Cleaneo mají vynikající akustické vlastnosti. Lze je doplnit ohýbanými nebo frézovanými deskami, rampami a mnoha dalšími elementy, které dodávají prostoru jedinečnost. Povrchová úprava stropu je tedy prakticky neomezená. S vhodnými sádrovými tmely a stěrkami lze dosáhnout až nejlepší kvality povrchu Q4.

Přečtěte si:  Rychlá renovace s okamžitým efektem

TIP: CleaneoTape – hladký okraj rychle a snadno

  • Pro překrytí perforací děrovaných desek.
  • Šíře – 49, 98 a 160 mm.

Sádrokartonové desky jsou pro stropní, ale i stěnové konstrukce extrémně pevným materiálem a bez problému se z nich dají montovat konstrukce odolné proti nárazu míčem. V závislosti na oblasti použití mohou být sádrokartonové desky vyrobené ze speciální sádry pro zvukovou izolaci (Knauf Diamant nebo Knauf Silentboard), ochranu proti RTG záření (Knauf Safeboard) a s vysokou tepelnou vodivostí pro topné a chladicí stropy (Knauf Thermoboard). Akustické děrované desky Knauf Cleaneo mají kromě vynikajících akustických vlastností dodatečný účinek na čištění vzduchu.

Knauf Safeboard – ochrana proti RTG záření.

www.knauf.cz

 

Share.

About Author

Comments are closed.