Balakryl Plasty – jak oživit plastové povrchy

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

I plastový materiál můžeme pomocí nátěru oživit. Důležitá je správná příprava povrchu a použití vhodných nátěrových hmot. Nejlepší volbou jsou speciální nátěry na plasty nebo univerzální barvy, které drží na většině povrchů.

Jak postupovat

Abychom dosáhli co nejlepšího výsledku, nejprve zjistíme, jaký plast se chystáme natírat. Na spodní straně drtivé většiny plastových předmětů je uveden jeho druh (PVC, PP, PE, PS, PMMA apod.). Pro plastické hmoty neurčitého složení, recykláty, měkčené plasty a různé laminované povrchy je potřeba přilnavost předem vyzkoušet. Krycí barva není vhodná pro nátěry polyetylenu (PE), polypropylenu (PP) a teflonu.

Před natíráním je důležitá důkladná příprava povrchu. Předmět lehce zbrousíme brusným papírem nebo brusnou houbičkou, aby se zlepšila přilnavost nátěru. Dále povrch očistíme od prachu vzniklého po přebroušení, odmastíme běžnými odmašťovacími přípravky a nakonec opláchneme čistou vodou.

Jaký typ nátěrové hmoty zvolit? Balakryl Plasty je speciální nátěr s vysokým leskem, který rychle zasychá
a nežloutne. Barva je vhodná k venkovním i vnitřním nátěrům plastových hmot, zejména ABS, tvrdého PVC a umakartu. Skvěle drží také na potrubí, elektrikářských lištách a plastovém nábytku. Vybírat lze ze dvou odstínů – bílého a tmavě hnědého. Dá se použít jako krycí nebo základová barva.

Pokud je potřeba jiný odstín, je možné použít také univerzální krycí barvy Balakryl UNI, které lze natónovat až do 20 tisíc odstínů. Výhoda Balakrylu UNI je, že má atest na dětské hračky i pro styk s potravinami. Hodí se nejen na plast, ale i dřevo, keramiku, kov, beton a další povrchy doma i venku. Jako základovou barvu je možné použít Balakryl Plasty, čímž se dosáhne lepší přilnavosti, pro vrchní nátěr pak zvolit jakýkoliv Balakryl UNI.

Přečtěte si:  CHEMOPUR U 2094HS: vysoká ochrana v jedné vrstvě

www.balakryl.cz

Share.

About Author

Comments are closed.