Podlahoviny Fatra určené do zdravotnických zařízení

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Podlahové krytiny určené do zdravotnictví musí splňovat ty nejvyšší hygienické standardy zajišťující čistotu vnitřního prostředí. Vysoké nároky se kladou také na bezpečnost, odolnost, snadnou údržbu a v neposlední řadě na estetičnost. Musí také vyhovovat potřebám všech zaměstnanců, pacientů a návštěvníků.

Širokou nabídku podlahových krytin, které najdou své uplatnění právě v tomto specifickém segmentu, má ve své nabídce společnost Fatra. Nicméně je třeba rozlišovat jejich vhodnost v závislosti na požadovaných užitných vlastnostech dle jednotlivých prostor.

Elektrostatické podlahy a antistatické PVC podlahoviny

Antistatické a elektrostaticky vodivé PVC podlahy se řadí do skupiny speciálních krytin, které splňují specifické požadavky na elektrické vlastnosti podlahovin. Představují vysoce účinné řešení v interiérech, kde se klade důraz na zajištění požadavků týkajících se bezpečnosti.

Elektrostatik A, 8301, autor návrhu Ing. arch. Hana Soviš.

Elektrostatické podlahy jsou vyhledávané pro svou skvělou elektrickou vodivost. Uplatnění najdou v laboratořích, na operačních sálech nebo RTG pracovištích.

Antistatické podlahy vynikají mírou elektrické vodivosti. Jsou nutné do prostor, kde je třeba zabránit vzniku elektrostatických výbojů. Tato krytina nesmí vytvářet elektrostatické napětí na osobách, které se po ní pohybují, či součástkách na ní umístěných. Je vhodná k pokládce do počítačových učeben, v oblasti telekomunikací nebo výroby elektroniky.

PVC podlahoviny s elektrickými vlastnostmi z produkce Fatra

Elektrostatik X, 1002, realizace společnost Budmech, Polsko.

  • Elektrostatik – homogenní podlahová krytina, která je vyráběna ze speciální vodivé směsi. Jedná se o elektrostaticky vodivou podlahovinu s vnitřním elektrickým odporem ≤ 1•106 Ω. Vyrábí se ve formátu dlaždic o rozměru 608 x 608 mm a tloušťkou 1,7 mm nebo 2,0 mm. Aplikace je vhodná v prostorech s nebezpečím výbuchu, v laboratořích nebo nemocničních prostorech.
  • Dynamik – homogenní podlahová krytina v dílcích s vnitřním elektrickým odporem ≤ 1•108 Ω, která se pokládá do prostor s požadavkem na antistatické provedení podlahy, jako jsou počítačové učebny, oblast telekomunikací nebo výroba elektroniky. Rozměr je 608 x 608 mm a tloušťka 1,7 mm nebo 2,0 mm.
  • Garis – antistatická homogenní podlahovina v rolích se řadí mezi PVC krytinu do prostor s nejvyšším stupněm zátěže 43 a s vnitřním elektrickým odporem ≤ 1•108 Ω. Svrchní část je opatřena PUR ochrannou vrstvou, která zaručuje snadnou údržbu. Šířka role disponuje rozměrem 1500 mm.
  • Novoflor Extra Statik SD – staticky disipativní podlahovina v roli o šíři 1500 mm patří mezi heterogenní podlahu s tloušťkou nášlapné vrstvy 0,8 mm, a řadí se tak mezi PVC podlahy s nejvyšším stupněm zátěže. Skládá se ze čtyř vrstev, kde povrch je opatřen vrstvou vodivého polyuretanového laku, čímž je doplněna řada výborných technických parametrů podlahoviny. Lak také zabezpečuje snadné čištění a snižuje náklady na údržbu. Vnitřní elektrický odpor ≤ 1•109 Ω.
Přečtěte si:  PODLAHY Profi 2020/03-04

Podlahy do ostatních nemocničních prostor

Široká nabídka podlahových krytin z produkce společnosti Fatra umožňuje aplikaci i v takových prostorech zdravotnických zařízení, kde se neklade důraz na elektrické vlastnosti, ale jsou nejvyšší nároky na odolnost v prostorách s těžkým namáháním, jako jsou například recepce a chodby. I zde je třeba vybírat z podlahových krytin, které mají povrch odolný vůči bakteriím, spadají do kategorie protiskluzných, jednoduše se udržují a jejich vzhled navozuje klidnou atmosféru.

Novoflor Extra Ideal, 2800-16, realizace společnost Budmech, Polsko.

  • Praktik – lisovaná homogenní podlahová krytina v dílcích o rozměru 608 x 608 mm a tloušťce 1,7 mm splňuje požadavky pro užití v objektech s nejvyšším stupněm zátěže 43. Díky vzájemné kombinovatelnosti dezénů dlaždic může vzniknout nevšední řešení, které dokáže zatraktivnit i takové prostory, jako jsou nemocnice.
  • Novoflor Extra – je možné vybírat ze všech kolekcí tohoto označení, jelikož disponují nejvyšším stupněm zátěže. Doporučujeme např. kolekce Ideal či Super, kde objevíte širokou paletu barevných odstínů. Tloušťka podlahy je 2,0 mm s nášlapnou vrstvou 0,8 mm.
  • Vinylové dílce Thermofix – tato vinylová podlahovina najde uplatnění především v nemocničních pokojích, kde je žádoucí navodit co nejpříjemnější atmosféru pro pacienty. V nabídce najdete 62 dekorů imitujících dřevo, kámen či koberec. Podlaha je navíc odolná vůči vlhkosti, vlivu kolečkových židlí a běžně používaným chemikáliím. Mezi výhody patří také snadná údržba díky PUR ochranné vrstvě a garance 10 let.
Přečtěte si:  Nová kolekce zátěžových krytin Gerflor Taralay Impression 2023

www.fatrafloor.cz

Share.

About Author

Comments are closed.