WORKCAMP PARQUET – Kde probíhaly předchozí ročníky a jaké byly?

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

WORKCAMP PARQUET je každoroční týdenní projekt pro parketáře z celého světa, kde společně realizujeme novou nebo restaurujeme historickou dřevěnou podlahu. Každý rok se sjedeme v jiné zemi a naučíme se něco nového. Je to týden plný tradičního řemesla, inovací, zábavy, učení a legrace. Dalšími projekty, které organizujeme, jsou odborné semináře, workshopy nebo prezentace parketářského řemesla na veletrzích, jako je například DOMOTEX.

2016

Hrad a zámek Libá, Česká republika,
28 parketářů z 8 zemí
Vyráběli jsme z dubových masivních vlysů vzor průpletu, který jsme pokládali ve třech sálech zámku, a do předsálí jsme z parket vytvořili erb řádu Křižovníků s červenou hvězdou s bordurou.

2017

Zámek Dahlen, Německo,
37 parketářů z 11 zemí
Na barokním zámku Dahlen jsme dvěma sálům „dali“ kazetové parkety. V Císařském sále jsme zvolili variaci versailleského vzoru z dubu a javoru, kdy každá parketa je složena z 50 dílů, a v Zrcadlovém sále jsme vytvořili 3D vzor z dubu, javoru a kouřového dubu. Do bordury jsme nechali vypálit jména všech účastníků a sponzorů jako poděkování a připomínku projektu, díky kterému dostal zámek nové parkety.

2018

Zámek Arcen, Nizozemsko,
34 parketářů z 12 zemí
Při výběru vzorů jsme vycházeli ze starých fotografií, které se našly. Jako technologii jsme zvolili typické holandské tapis. Zrealizovali jsme tapis ve dvou sálech zámku a na povrchovou úpravu jsme použili olej s voskem.

2019

Zámek Brzeg, Polsko,
58 parketářů z 20 zemí
Rekordní počet účastníků a rekordní plocha, celkem 420 m2, to byl týden v Polsku. V Mysliveckém sále se demontovaly poválečné parkety, které se položily v kancelářích sekretariátu. Do sálu se vytvořil jedinečný vzor v kombinaci dubu a kouřového dubu s bordurou a práh technikou kumiko. Ve velkém Svatebním sále jsme parkety renovovali, vyrobili a vložili do nich erb zámku a parkety jsme poté ošetřili olejem s voskem.

Přečtěte si:  Intarzie - vyjádřete svoji originalitu s kaučukovými Podlahovinami nora® by Interface

2020

Zámek Vizovice, Česká republika,
15 parketářů z 10 zemí
Počet účastníků výrazně ovlivnila problematická situace a omezující protiepidemická opatření. Z dubových masivních fošen jsme za pomoci ručního nářadí tradičními technologiemi vyráběli kazetové parkety se vzorem, který byl ve vedlejším sále. Při výrobě jsme použili klihové a kožní lepidlo a při pokládce parket na tesařské podlahy ručně kované hřebíky. Povrch jsme upravili jemným kartáčováním a voskem.

2021

Belgie
Letošní ročník proběhl v Belgii. Více se dočtete v příštím čísle časopisu Podlahy Profi.

Chcete se podílet na projektu jako účastník, jako partner, jako sponzor? Více informací o možné konkrétní spolupráci získáte, kontaktujete-li nás.

Michaela Reichlová a René Caran
www.workcamp-parquet.cz

Share.

About Author

Comments are closed.