Wedi – systém pro rychlou suchou stavbu koupelen

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Konstrukční systém wedi stejnojmenného německého výrobce je na trhu od roku 1983 a při realizaci vlhkých prostor šetří čas i námahu. Kromě 100% funkčnosti přináší také neotřelá designová řešení.

Konstrukční systém wedi – chytrá alternativa

Základ systému tvoří konstrukční desky wedi, které v sobě spojují dvě funkce: jednak jsou alternativou pro klasické zdicí materiály (např. pórobetonové tvárnice) či sádrokartonové desky, současně však plní i funkci hydroizolace. Jejich největší výhodou je totiž 100% voděodolnost.

Desky i všechny ostatní prvky jsou vyrobeny z tvrzeného polystyrenu a mají armovaný cementový povrch. Na tento je možné přímo aplikovat pohledové materiály (keramické obklady, mozaiky, štuky, ale i moderní dekorativní stěrky imitující pohledový beton apod.). Spoje mezi deskami se pouze jednoduše lepí systémovým tmelem, fungujícím ve spoji současně jako hydroizolace.

Při použití wedi desek ve vlhkých prostorách tedy odpadá nutnost aplikovat hydroizolaci (např. tekutou stěrku), jak je tomu u zdiva, omítek, sádrokartonových desek a dalších materiálů. Zcela eliminujete jeden mokrý proces: dnes postavíte, zítra můžete obkládat. Spolehlivost tohoto řešení zaručuje samozřejmě i certifikát ETA (European Technical Approvement).

Sprchy v úrovni podlahy  – wedi FUNDO

Funkčnost klasické wedi desky posunují dále spádované podlahové prvky wedi Fundo, které lze chápat jako moderní náhradu klasické sprchové vaničky. Jsou určeny jak pro zabudování do úrovně podlahy, tak i nad ni. Jejich hlavními výhodami jsou rovnoměrný spád, tepelněizolační vlastnosti a samozřejmě opět voděodolnost – hydroizolace je zde dokonce dvojitá, a to jak v podobě cementového povrchu desek, tak i jejich XPS jádra. Z hlediska instalace je to pak systémová vpusť nebo liniový žlab, které jsou do spádované desky integrovány již ve výrobě, a jejich napojení na desku je tak řešeno výrobcem a pokryto jeho zárukou. Spádované podlahové prvky jsou stejně jako celý systém wedi certifikovány i pro použití v dřevostavbách.

Přečtěte si:  Botament - privátní koupelny i rozlehlá zázemí veřejných bazénů

Funkčnost v designovém balení

Konstrukční systém wedi přináší do koupelen čistý a současně nápaditý design, který umožňuje snadnou údržbu. Dává velký prostor kreativitě architekta či investora, kteří mohou volit z řady prefabrikovaných designových prvků. Špičku představují například stěnový odtok Discreto nebo řada sprchových lavic Sanoasa 1–3.

www.konstrukcnidesky.cz

Share.

About Author

Comments are closed.