Rekonstrukce podlahy aukční síně v Hartigovském paláci

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Aukční a výstavní síň v Hartigovském paláci na pražské Malé Straně o celkové ploše 96 m2 představuje klenot naší historie, s nímž je potřeba nakládat s citem a respektem. S touto ideou bylo také potřeba přistoupit k rekonstrukci podlahy, kterou do té doby tvořila poškozená stará prkna.

Jako ideální materiál pro tento prostor byla zvolena masivní dřevěná podlahovina Simply Wood ve dvou provedeních, kdy byl použit tmavší Dub Kouřový Markant sukovitějšího třídění a světlý Dub Eleganz Natur v čistém třídění. Kombinací těchto dvou typů masivní krytiny a zároveň položením prken do pravidelných čtverců se realizační firmě podařilo dosáhnout výsledku, který jde ruku v ruce s ostatními dobovými prvky interiéru a který si takováto síň žádá.

Realizační firma se zhostila rekonstrukce podlahy profesionálním způsobem. Po demontáži původní poškozené podlahy bylo nutné připravit co nejlepší podklad pro položení masivních prken. Jako nejvhodnější řešení bylo zvoleno vytvoření roštu z KVH latí a následné vysypání Liaporem, který se skvěle hodí pro rekonstrukce podlah. Na tento základ se poté křížem položily ve dvou vrstvách OSB desky. V dalším kroku se na připravený podklad nalepila masivní prkna pomocí PCI SMP – lepidla na parkety PAR 365. Po pokládce se povrch již jen lehce dobrousil a naolejoval WOCA Olejem Diamond, Natur. K ideálnímu zakončení byly použity obvodové lišty KGM Express 42, dub v přírodním oleji. Aby zůstala masivní podlahovina Simply Wood jako nová, klient dostal doporučení následně ji ošetřovat WOCA Mýdlem na dřevěné olejované podlahoviny 2,5 l.

Přečtěte si:  Novinka: Sphera SD | EC - vodivý homogenní vinyl v rolích

Práce prováděla firma PMP-REGIA STYL s. r. o., partner obchodní sítě Floor Forever.

Použitý materiál: Masivní dřevěná podlahovina, Simply Wood Dub Kouřový Markant 20 x 140 x 500–2000 mm, bez fáze, a Simply Wood Dub Eleganz Natur 20 x 140 x 500–2000 mm, bez fáze, povrchová úprava: WOCA Olej Diamond, Natur.


PMP-REGIA STYL s.r.o.

Firma působí na trhu od roku 1994 a zabývá se nejen prodejem podlahových krytin a dveří, ale i jejich realizací na míru každého zákazníka. Zároveň nabízí i poradenství a s tím spojený veškerý servis. V nabídce firmy najdete laminátové podlahoviny Balterio, masivní dřevěné podlahoviny Simply Wood, vrstvené dřevěné podlahoviny Bergland Parkett, Timber Top, Inspiration Wood, PVC a vinylové krytiny Floor Forever Vinyl a Diamond by Floor Forever, měkké a korkové krytiny, produkty WOCA pro péči a údržbu podlahovin a stavební chemii PCI/Thomsit. Na prvním místě této firmy je individuální přístup a kvalitně odvedená práce spojená s profesionálním servisem. Originální showroomy můžete navštívit na adresách: Mimoňská 3223, Česká Lípa, nebo Radlická 14/3201, Praha 5.


www.podlahyandel.cz
www.pianka.cz

Share.

About Author

Comments are closed.