Jak udělat z hotelu domov s koberci a doplňky GAN

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Pocit domova někdy spočívá ve vzpomínce na koberec, na kterém jsme si v dětství hráli, taburet, na který jsme si sedli při čtení oblíbené knihy, roh pohovky, která patřila pouze nám. Nejlepší hotely jsou ty, které co nejlépe vyvolávají pocit domova a vytvářejí atmosféru bezpečného útočiště. A v tom hraje zásadní roli celkový dojem z jejich vybavení, jehož útulnou základnou může být vhodně zvolený koberec, případně doplňky, které ke svým kobercovým kolekcím často navrhuje designérka Patricia Urquiola.

Příkladem je BUTIKOVÝ HOTEL ROOM MATE GIULIA v Miláně nacházející se jen pár metrů od slavného dómu. Úkol navrhnout jeho interiér dostala Patricia Urquiola jako stálá spolupracovnice společnosti GAN, pro kterou vytvořila několik výjimečných kolekcí (Mirage, Bandas, Mangas, Garden Layers, Nuances).

Projektu se zhostila ve svém obvyklém stylu, tedy s výsledkem, který je plný barev a osobitosti. Jedním z nejvýraznějších prvků je koberec, který zdobí vstupní halu. A Patricia ho se společností GAN vytvořila speciálně pro tento projekt.

Koberec trochu připomíná keramickou dlažbu a kombinuje bílou barvu a odstíny modré (námořnickou a nebeskou modř). Jeho druhá varianta kombinuje odstíny zelené a vzor v korálové barvě. Celkový charakter místnosti je kombinací tradičních prvků s aktuálními trendy a taková je i tvorba Patricie Urquioly. Koberec vyvolává pocit, že je pro místnost naprosto nezbytný a že bez něho by tento prostor neměl duši.

Další příklad útulného hotelu se nachází v Edinburghu. HOTEL EDEN LOCKE, navržený prestižním studiem Grzywinski+Pons z New Yorku, je oázou pastelových tónů, rostlin a materiálů, jako je dřevo či proutí. Ve vstupní hale jsou rozmístěny taburety TRENZAS společnosti GAN ze surové vlny a v přírodních barvách. Hosty přímo vybízejí si na ně sednout, a odpočinout si tak před návštěvou místních památek nebo si na nich odpočinout večer po náročném dni plném objevování místních krás. Spojení jejich lemované textury a řemeslného zpracování hotelovou halu pomáhá přeměnit v prostor, který navozuje dojem spíše vstupu do rodinného domu.

Přečtěte si:  Kolnička je cool a voní dřevem. Materiály SECA - modřín na podlahách i fasádě.


Příjemně se cítí i návštěvníci POSTHOTELU ACHENKIRCH v Rakousku, což je 5hvězdičkový hotel na břehu jezera Achensee v tyrolských Alpách. V tomto idylickém prostředí jsou pro hosty připraveny lázeňské prostory stejně tak jako venkovní terasy ideálně doplněné kolekcí GARDEN LAYERS od designérky Patricie Urquioly. Jsou tak ztělesněním odpočinku, kde vše vyzývá k vědomému prožití každého okamžiku.

O společnosti GAN

Značka GAN náleží do skupiny Gandia Blasco. Společnost GAN byla založena v roce 2006 a brzy se stala lídrem ve světě koberců, a to díky té nejvyšší kvalitě a nejnápaditějším designům svých produktů, které se prodávají po celém světě.

www.gan-rugs.com

Share.

About Author

Comments are closed.