wedi – konstrukční prvky pro stavbu wellness

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Konstrukční systém wedi stejnojmenného německého výrobce zahrnuje konstrukční desky a další prefabrikované materiály, jejichž hlavní výhodou je voděodolnost. Jádro všech konstrukčních prvků tvoří extrudovaný polystyren, cementový povrch armovaný síťkou ze skelného vlákna pak tvoří kontaktní vrstvu pro aplikaci finálních povrchů.

Wellness jako stavebnice

Konstrukční prvky wedi jsou s ohledem na své vlastnosti přímo určeny pro stavbu různých wellness objektů. Nejčastější je využití při stavbě parních lázní, kde systém umožňuje jak vestavby do stávajících prostor, tak i stavbu samonosných volně stojících kabin. Při stavbě parních kabin jsou využívány v prvé řadě konstrukční desky pro konstrukci stěn a stropů, dále pak stavebnicové lavicové segmenty řady Sanoasa vyráběné v různých provedeních, pomocí spádovaných desek s integrovanou vpustí či liniovým žlabem lze však řešit i podlahu parní kabiny. Konstrukční prvky wedi je možné využít všude, kde nejsou vystaveny teplotám vyšším než 75 °C – tedy nikoliv při stavbě klasické finské sauny. Naopak pro parní sauny je tento materiál ideální.

Novinka – Vapor 85 s parozábranou

Jelikož je běžná konstrukční deska wedi sice voděodolná, ale (jako velká většina ostatních materiálů) paropropustná, je třeba v případě intenzivně využívaných parních zařízení (tj. u veřejných vždy) zabránit prostupu vodní páry do stropu, stěn a ostatních částí parní kabiny. Toto lze řešit buďto na místě aplikací parozábrany na bázi epoxidové pryskyřice, nebo jednodušeji a rychleji využitím konstrukčních desek wedi, které jsou parozábranou vybaveny již z výroby. Novinkou je konstrukční deska Vapor 85, opatřená kašírovaným paroizolačním pásem, Desku Vapor 85 lze rovnou obkládat, což šetří čas i námahu.

Přečtěte si:  Botament do koupelen a wellness provozů

Vlastní cestou nebo na klíč

Parní kabiny, ale i další wellness objekty (např. Kneippův chodník, různé odpočinkové lavice či lehátka i s možností výhřevu) lze řešit buďto stavbou ze standardních konstrukčních prvků wedi na místě, anebo formou dodávky na míru, kdy je objekt vyroben na zakázku přesně dle projektové dokumentace a je dodán jako stavebnice.

www.konstrukcnidesky.cz

Share.

About Author

Comments are closed.