Bona SuperSport, profesionální lakování dřevěných sportovních podlah

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Sportovní podlaha klade specifické nároky na barvu a povrchovou úpravu. Na rozdíl od běžných dřevěných podlahovin je sportovní podlaha namáhána v rámci pohybu a pružení, které způsobují hry a moderní sporty. Musí absorbovat nárazy a minimalizovat zranění, bez vlivu na výkon. Dalšími klíčovými faktory jsou tření, odolnost proti nárazům, opotřebení a úroveň lesku.

Jde-li o údržbu sportovních podlah, je důležité zodpovědět několik otázek. Mezi ně patří například, jaké sporty se budou na sportovní podlaze vykonávat, kolik hodin denně bude podlaha zatěžována, bude-li vystavena dalším nesportovním aktivitám apod. Tyto faktory výrazně ovlivňují její životnost a kladou vyšší důraz na údržbu.

Oficiální evropský standard

Všechny profesionální sportovní podlahy musí dodržovat pokyny normy EN 14904:2006 – oficiální evropskou normu pro vnitřní sportovní podlahy. Mezi ně patří i používané povrchové úpravy s požadovaným postupem údržby. Tyto normy jsou nastaveny tak, aby minimalizovaly zranění sportovce a zároveň zaručily maximální výkon. Důležitý je i protiskluz, tlumení nárazů, pohyb podlahy a úroveň lesku.

Bona SuperSport

 

Bona SuperSport je 2-složkový polyuretanový lak se 4% podílem tužidla. Zákazník tak vyzkouší produkt, který se snadno aplikuje, má velmi dobrý rozliv a jednoduše se mezibrousí. Povrch po aplikaci laku vykazuje vysokou odolnost proti oděru, což je zvláště důležitá vlastnost v oblasti sportovních podlah. Produkt je certifikovaný Mezinárodní basketbalovou federací FIBA.

Bona SuperSport je určen k ošetření nových neošetřených dřevěných sportovních podlah nebo podlah vybroušených na holé dřevo, které jsou nejdříve ošetřeny základním lakem Bona Sportive Primer. Alternativně lze Bona White a Bona Amber použít ke zvýraznění zón různých částí hrací plochy. Bona SuperSport není doporučen pro přelakování průmyslových hotových parket! Pro přelakování těchto typů povrchů doporučujeme Bona Sportive Finish.

Přečtěte si:  Trendy: laminátová podlaha v koupelně

Bona Sportive System

Bona Sportive System nabízí kompletní řešení pro perfektní aplikaci produktů, jejich údržbu a renovaci. Plně kompatibilní produkty a služby umožňují hladší a jednodušší pracovní postup podlahářů. Ve výsledku sportovnímu povrchu propůjčí protiskluzné vlastnosti, lesk a trvanlivost. Správná údržba a péče o dřevěnou sportovní podlahu pomocí produktů Bona zachová její původní vlastnosti. Profesionální produkty světové třídy pro sportovní podlahy – lak Bona Sportive Primer, Bona Sportive SuperSport, Bona Sportive Finish; Bona Sportive Paint v osmi sytých barvách, pro označování hracích ploch, čisticí prostředky Bona Sportive Cleaner a Bona Sportive Cleaner Plus.

Jde-li o výkony sportovců, rozhodující je každé vybavení. Proto si Mezinárodní basketbalová federace FIBA zvolila společnost Bona za oficiálního technického partnera pro péči a údržbu sportovních podlah. Bona nabízí nejlepší výsledky již od samotného začátku, což zaručuje nejvyšší funkčnost podlah, od samotné pokládky a aplikace produktů pro povrchovou úpravu až po údržbu povrchu nabízí světový standard.

www.bona.com/cz

Share.

About Author

Comments are closed.