Odolná fasáda? Prémiové omítky Cemix!

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

ActivCem, DuoCem a TetraCem jsou prémiové omítky Cemix, které v sobě nesou ty nejlepší vlastnosti pastovitých omítek. Jejich vývoj vycházel z faktu, že fasádní omítky nemají jen estetickou funkci, ale hlavně praktický význam. Navíc jsou denně vystavovány povětrnostním vlivům a často i extrémním teplotním výkyvům, vichřici, která žene déšť přímo proti stěnám, mrazu, krupobití, ale i ostrému slunečnímu záření. A na špatné omítce pak mohou tyto vlivy zanechávat nevratné stopy.

Omítka TetraCem

Omítka TetraCem výborně dýchá díky vlastnostem svého pojiva (silikonového a silikátového pojiva), spolehlivě proto propouští nežádoucí vlhkost ze stavební konstrukce. Na svém povrchu je přitom vodoodpudivá, proto zde dochází k optimální regulaci vlhkosti a povrch je udržován v suchu. Zároveň tato vlastnost funguje jako přirozená ochrana před usazováním nečistot a růstem řas a mechů. Aktivní čisticí proces – fotokatalytický efekt také posiluje a přispívá k samočisticím schopnostem omítky. Omítka TetraCem zároveň dosahuje vysoké pevnosti a tepelné odolnosti díky vyztužení aramidovými (obr. 2) a skelnými vlákny.

Obr. 2: Aramidová vlákna.

Omítka TetraCem tedy disponuje těmito základními vlastnostmi: vysokou paropropustností (kategorie V1, obr. 1), vysokou vodoodpudivostí (kategorie W3, obr. 3) a vysokou mechanickou odolností. Kromě těchto vlastností je navíc velmi dobře bioticky odolná, pružná a hodí se na všechny typy zateplovacích systémů a fasád, své uplatnění však najde i v sanačních omítkových systémech. Jedinečné vlastnosti omítky TetraCem vyniknou především v oblastech se znečištěným ovzduším a na mechanicky namáhaných fasádách (např. fasádách u hřišť škol, školek, fasádách panelových domů na sídlištích apod.).

Obr. 3: Povrch omítky je vodoodpudivý a se samočisticím efektem.

Omítka DuoCem

Omítka DuoCem propouští velice dobře vodní páry, které vznikají uvnitř stavby a procházejí přes její obvodovou konstrukci směrem ven. I tato omítka pak na svém povrchu odpuzuje vlhkost, což se projevuje jako takzvaný „rosa efekt“. Voda na povrchu neulpívá, ale v kapičkách odtéká, přičemž s sebou bere nečistoty. Pojivo této omítky je zásadité, proto přirozeně brání růstu řas a mechů, které vyžadují prostředí spíše kyselé. Nízký termoplastický efekt má pak na svědomí, že povrch omítky při zahřátí neměkne, čímž je bráněno přilepení nečistot.

Přečtěte si:  Omítka CEMIX MAGIC DECOR STONE

Omítka ActivCem

Omítka ActivCem je velice pružná, a proto dovede odolávat i mechanickému namáhání v podobě nárazů, dlouhodobě též výborně odolává běžným výkyvům teplot a vznikání mikroprasklin, a to i v podkladních vrstvách. Pevnost této omítky je zajištěna vysokopevnostními skelnými vlákny, kterými je vyztužena (v každém balení omítky je 30 km vláken, která jsou v ještě nezpracované omítce viditelná pouhým okem).

Prémiové omítky Cemix jsou dodávány v široké paletě barevných odstínů, které najdete ve vzorníku Cemix Duhově krásný.

www.cemix.cz

Share.

About Author

Comments are closed.