Přírodní oleje na dřevo od COLORLAK

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Přírodní oleje dokáží dřevu uchovat jeho jedinečnou a neopakovatelnou krásu. A pokud mu budeme věnovat určitou pravidelnou péči, pak dřevo vzdoruje nepřízni počasí dlouhá desetiletí.

TERASOIL O1014 – bezbarvý olej na terasy s UV ochranou

TERASOIL O1014 je špičková bezbarvá směs přírodních olejů určená k odolnému a hloubkovému ošetření, ochraně a konzervaci povrchově neošetřeného dřeva v exteriéru, případně i interiéru. Tyto oleje se vpíjí hluboko do struktury dřeva, a vytváří tak velmi silnou ochranu. Slouží pro ochranu nového i starého dřeva na terasách, zahradním nábytku (stoly, židle, lavičky), fasádních obkladech, plotech, pergolách i třeba vnějším obložení saun z exotického i tuzemského dřeva. TERASOIL dřevo regeneruje, ošetřuje a oživuje jeho starý, zašedlý a matný povrch.

Olej je vhodný pro všechny druhy dřeva (měkkého i tvrdého) tuzemského, ale zvláště pro exotické a tvrdé dřeviny a poskytuje jim přirozený vzhled a výbornou ochranu proti vodě, vlivům počasí i UV záření (zvýšená odolnost vlivem UV ochranných složek). Olej nezapáchá po rozpouštědlech a má příjemnou olejovou konzistenci, která se napouští hluboko do dřeva a zachovává jedinečnou přírodní kresbu a strukturu, tedy nevytváří na povrchu lakový film.

Nanášení

Povrch dřeva vyčistěte, omyjte, nechte uschnout a eventuálně lehce přebruste brusným papírem nebo brusným rounem. Povrch dřeva musí být zcela suchý (po dešti nechte dřevo osychat 48 hodin), čistý a zbavený prachu. Nové dřevo by mělo být napuštěno O1014 dvakrát. Olej aplikujte čistým štětcem, pohybem od shora dolů. Přebytečný olej můžete po cca 10 minutách setřít bavlněným hadrem. Po zaschnutí první vrstvy, tj. cca po 5 hodinách, naneste druhý nátěr. Poté nechte proschnout po dobu přibližně 24 hodin a během této doby nevystavujte dřevo působení deště.

Přečtěte si:  FLOOR FOREVER Terrace

Údržba

Pro uchování přírodní barvy dřeva a jeho ochranu je nezbytné dřevo pravidelně ošetřovat O1014. Olejování zabraňuje úplnému nežádoucímu vyschnutí dřeva a opakování nátěrů závisí na místě, intenzitě a způsobu používání dřevěného výrobku. Obecně platí, že nátěr dřeva O1014 je třeba aplikovat ve chvíli, kdy povrch dřeva zmatní nebo voda přestane zůstávat na povrchu v podobě kapek a začne se do dřeva vpíjet. Doporučujeme první nátěr provést nejpozději do konce prvního měsíce používání dřevěného výrobku. Dřevo olejujeme zásadně vyčištěné. Doporučujeme vizuální kontrolu stavu povrchu minimálně jednou ročně. V případě znatelného opotřebení odstraňte nečistoty a celý povrch přetřete jednou až dvakrát olejem.

Teoretická vydatnost cca 10–15 m2/l v jedné vrstvě. Záleží na savosti a přípravě povrchu dřeva.


Přednosti

  • Ideální prostředek pro ošetřování teras a zahradního nábytku z tvrdého dřeva.
  • Vysoká penetrační schopnost – olej vsákne do hloubky a dřevo neomezeně dýchá.
  • Po vyschnutí je bez zápachu, odpuzuje vodu a nečistoty.
  • Regeneruje starý, zašedlý a matný povrch dřeva.
  • Oživuje přírodní kresbu dřeva.
  • Vytváří rovnoměrný hedvábný povrch.
  • Pro použití v interiéru i exteriéru.

www.colorlak.cz

 

Share.

About Author

Comments are closed.