Materiály Zero pro povrchové úpravy dřeva

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

ZERO Dünnschichtlasur je rychleschnoucí vodou ředitelná lazura na dřevo. Její výhodou je především to, že se neolupuje, neboť netvoří film, ale proniká hluboko do dřeva. Vysokou ochranu získává natírané dřevo právě díky tomu, že lazura pronikne hluboko do dřeva a zakotví vysoce kvalitní pigmenty. Ty chrání dřevo před UV zářením. Důležitá při této ochraně je nejen kvalita pigmentu, ale především jemné namletí při výrobě. Díky jemnosti mají pigmenty mnohonásobně větší šanci proniknout hlouběji a více dřevo chránit. Z jemnosti vyplývá i estetická stránka, neboť lazura pak perfektně vykresluje a probarvuje, místo aby kryla a schovávala krásu dřeva. Navíc má větší paropropustnost, což umožňuje dřevu se lépe vyrovnávat s měnícími se povětrnostními vlivy. Má i vysokou vydatnost, cca 12 až 17 m² na jeden nátěr, a snadno se zpracovává, ať již štětcem, válečkem nebo nástřikem.

ZERO Aqua Holzlasur SLF je lazura na dřevo s velmi jemně mletými pigmenty pro dokonalé vykreslení krásy dřeva. Nanáší se v silnější elastické vrstvě. Její vodní báze umožňuje velmi rychlé schnutí, a tím pádem ekonomičtější proces aplikace. Bez obav lze lazuru použít všude tam, kde je na prvním místě zdraví, ať již jde o styk s potravinami či dětské hračky. Stejně dobře splní svůj úkol v nejtvrdších povětrnostních podmínkách. Mikrofilm, který odolává pnutí dřeva a UV záření v náročných podmínkách, tvoří zároveň efektní hedvábný lesk. Tyto vlastnosti společně se složkami proti slepování pod tlakem z ní dělají specialistu na renovace eurooken. Materiál je dodáván jak v oblíbených odstínech přírodních dřevin, tak tónován na přání do poutavých barevných odstínů. Vydatnost cca 12,5 m²/l na jeden nátěr.

Přečtěte si:  Čtyři od Vitexu - lazury, email i olej s voskem

ZERO Atrol je krycí barevný syntetický ventilační lak na rozměrově stálé dřevěné stavební díly, jako jsou např. okna, dveře apod. Ideální pro rekonstrukční nátěry v řemeslném zpracování. Velmi dobře vyplňuje, rozlévá se a kryje hrany. Materiál se neslepuje a má jemný hedvábný lesk, povrch je taktéž snadný pro veškerou údržbu. Rychlé schnutí ho předurčuje pro opravné nátěry, kde je tlak na rychlost. Nanášení je snadné jak štětcem, válečkem, tak i nástřikem. Dodáván je nejčastěji v bílé, ale samozřejmostí je i míchání do odstínů dle přání. Vydatnost cca 10 m²/l na jeden nátěr.

www.zerobarvy.cz

Share.

About Author

Comments are closed.