TERRACHAMP 2.0 – unikátní systém pro terasy a balkony od firmy BOTAMENT®

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Podklad nově budovaných teras a balkonů tvoří obvykle roznášecí vrstva cementového potěru. V zájmu získání funkční dlažby je důležité vytvořit vyrovnanou podkladní vrstvu ve spádu nejméně 1,5 %. V potěru by neměly chybět dilatační spáry umožňující jeho pohyb vlivem změn teplot. Ve vnějším prostředí je nespornou výhodou využití hmot s rychlým průběhem vytvrzení, což nabízí např. rychlovazný potěr BOTAMENT® M 54FM. Pro bezpečné odvedení vody od čela terasy se na vytvrzený potěr dle potřeby a možností zafixuje vhodný okrajový profil.

Hydroizolační vrstva – rychle a jednoduše

Před samotným položením dlaždic potřebuje podklad ochranu proti vnikání vody. Nejrychleji a nejsnáze toho lze docílit pomocí hydroizolační a dělicí fólie BOTAMENT® AE. Nejprve se cementový podklad opatří penetračním nátěrem BOTAMENT® D 1 Speed. Následně se k podkladu přilepíizolační a dělicí fólie BOTAMENT® AE flexibilním rychleschnoucím lepidlem BOTAMENT® M 21 HP Speed. Kouty se překlenují pomocí systémové pásky a hotových prvků do koutů a na nároží BOTAMENT® SB 78. Takřka okamžitě funkční hydroizolace v jediném pracovním kroku.

Kladení a spárování dlaždic –  spolehlivě a profesionálně

Na hydroizolační fólii BOTAMENT® AE je v tomto případě možné lepit dlaždice až 60 × 60 cm dvousložkovým lepicím tmelem BOTAMENT® BTK 200TERRACHAMP, a to bez aplikace kombinované metody kladení. Po vytvrzení lepidla lze přistoupit ke spárování hmotou MULTIFUGE® Diamond, která se pyšní skvělou zpracovatelností a stálostí barev. Lepicí tmel ani spárovací hmota neobsahuje cement, a je tak potlačena možnost tvorby známých výkvětů. Dilatační spáry lze uzavřít elastickými tmely BOTAMENT® CF 600 nebo BOTAMENT® S 5SUPAX.

Přečtěte si:  Balkony a terasy, jak se patří - řešení of firmy Botament

www.botament.cz

Share.

About Author

Comments are closed.