Nový ájurvédský pavilon v resortu Svatá Kateřina – Stavba roku 2019

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Základ pavilonu tvoří sto pět žulových monolitických pilířů pocházejících z lomů v blízkém okolí. Na nich je usazena konstrukce z dřevěných sloupů a překladů, která je hlavním statickým i výtvarným prvkem stavby. Vnitřní prostor pavilonu je dělen na část věnovanou autentické ájurvédě, část spa a wellness.

Ájurvédská část obsahuje terapeutické masážní místnosti vybavené originálními indickými ájurvédskými stoly, pracovnu ájurvédského doktora a vnitřní atrium s relaxačními terasami. Prostor spa a wellness je soustředěn kolem středového sálu s vyhřívaným bazénem. V přilehlých prostorech jsou rozmístěny dva moderní whirlpooly, sauna s panoramatickým výhledem do přírody, parní kabina a Kneippův chodník. Obvod pavilonu tvoří velkorysá relaxační galerie nabízející panoramatické výhledy do okolního lesa, volné krajiny a meditační zahrady s vodopádem. Podobu pavilonu dotváří jedinečný textilní stínicí systém, navržený speciálně pro tuto stavbu.

Novostavba pavilonu s rozlohou 1700 m2 rozšiřuje nabídku oblíbeného Resortu Svatá Kateřina. Ten se nachází uprostřed nedotčené přírody Vysočiny a je zaměřený na wellness, jógové, hubnoucí a ájurvédské pobyty. Jeho otevřením byla výrazně rozšířena kapacita služeb, hosté si nyní mohou užít ájurvédské i wellness procedury v daleko vyšším standardu a soukromí. O jejich zdraví a komfort pečuje profesionální tým indických lékařů, terapeutů a kuchařů z věhlasného resortu Kairali. Autentické tělesné, duchovní i gastronomické zážitky návštěvníky přenášejí devět tisíc kilometrů na východ a pět tisíc let do minulosti, do kolébky ájurvédy, indické Kéraly.

O Resort Svaté Kateřiny se „malířsky stará“ už od počátku firma Straka – BARVY. Každoročně také provádí v lednu až březnu generální údržbu spojenou s vymalováním celého areálu; jejím úkolem byla i výmalba pavilonu nového. Mohlo by se zdát, že objekt je převážně ze dřeva a skla, jen stropy a pár příček v masérnách je ze sádrokartonu, ale i tak to bylo cca 2500 m² plochy. Použit byl systém materiálů od společnosti Herbol: penetrace Silikat fixativem, na něm byla provedena imitace štuku materiálem Silikat Grundierfarbe Quartz, dvakrát natřená barvou Classic Herboplus. Na ni byl proveden šedý dekor, který dal místnostem atmosféru odpovídající požadavkům ájurvédské filozofie a zároveň vytvářející příjemné, klidné prostředí pro návštěvníky tohoto výjimečného místa.

Přečtěte si:  Lasselsberger s.r.o. partnerem nového ročníku Stavba roku 2023 Plzeňského kraje

www.straka-barvy.cz

Foto: archiv firmy

Share.

About Author

Comments are closed.