Epoca, Una, RawLine Scala a Reform – kobercové dílce dánského výrobce Ege pro vysoce zátěžové použití

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Kobercové dílce jsou zajímavou produktovou skupinou textilních podlahových krytin pro vysoce zátěžové komerční využití splňující nejnáročnější standardy. Dánský lídr ve výrobě koberců ege se jim proto věnuje hned v několika kolekcích: Epoca, Una, RawLine Scala a Reform.

Reform Calico.

Dílce poskytují výhodu u přístupových otvorů k technickým rozvodům v podlahách, případně dílčích výměnách pouze poškozených částí. Jsou také lehčí než rolové koberce, čímž se s nimi snadněji manipuluje při instalaci. Mohou mít tvar čtverců, v některých případech lamel či oblých tvarů z nabídky Figura. Kobercové dílce se mohou kombinovat navzájem příčně, podélně či jen tak na divoko nebo s metráží. Poskytují tak zábavné kreativní prostředí pro architekty se zajímavými designovými výslednými efekty.

Reform Legend.

Reform je sedmičlenná rodina kobercových dílců, nabízená ale i v metráži. Spojuje ji vzor smyčky, buď pravidelné či multilevel. Ta funguje na principu různého utažení jednotlivých smyček, a vytváří tak různou strukturu povrchu, která je ještě v některých kolekcích zvýrazněna různou lesklostí vlákna. Ege klade při výrobě důraz na její celkový vliv na životní prostředí a schopnost znovuobnovení výrobků. V rodině Reform jsou další dva zajímavé certifikované parametry: použitá podložka EcoTrust a vlákno Econyl. Podložka EcoTrust se vyrábí recyklací PET lahví na drť, z níž se vyrobí pavučina vláken, která je surovinou pro výrobu podložky samotné. Koberce jsou pak utkány z nití Econyl vyrobených z drti recyklovaných starých rybářských sítí.

Reform Mano.

Kobercové dílce jsou také součástí projektu ege Vintage a Recover, jejichž prvním krokem je systém jejich recyklace, který má vést ke 100% využití materiálů u výrobků ege.

Reform Memory.

Díky svému přístupu k výrobě je ege držitelem certifikátů, které opravňují výrobky používat na takzvaných zelených stavbách. Je také prvním držitelem CSR (certifikátu společenské odpovědnosti firem), který představuje nutný závazek firem chovat se v rámci svého fungování odpovědně k prostředí i společnosti, ve které podnikají.

Přečtěte si:  Fatra: Podlahy do nemocnic a laboratoří

Rodina Reform: Artworks, Calico, Legend, Mano, Memory, Tera a nově Flux.

Reform Tera.

Reform Flux.

www.optimal-design.cz

Share.

About Author

Comments are closed.