Kährs rozšířil portfolio o SPC minerální podlahoviny a vinyly

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Nejstarší švédská značka dřevěných podlah Kährs (založena 1857) rozšířila své portfolio o elastické podlahoviny. I v tomto segmentu však zůstala věrná ekologickému a přírodnímu přístupu – nejen dekory imitujícími dřevo a kámen, ale především ekologickým a zdravotně nezávadným složením těchto podlahovin. Všechny druhy nových elastických krytin, které Kährs vyrábí v kategoriích SPC minerální podlahy a vinylové krytiny, nepoužívají ftaláty ani změkčovadla. Jejich ekologičnost a přínos pro vnitřní klima dokládá několik certifikátů, včetně prestižního Émissions dans l’air intérieur.

SPC minerální krytiny Kährs Click i lepené vinyly Kährs Dry Back nabízejí dekory v kolekcích WOOD DESIGN, STONE DESIGN a WOOD HERRINGBONE DESIGN (vzor rybí kosti). Všechny byly navrženy tak, aby vylepšily prostředí interiérů co do kvality vzduchu i akustiky. Samozřejmostí je tedy fakt, že neobsahují ftaláty ani změkčovadla, proto elastické krytiny Kährs neprodukují žádné emise a vzduch v interiéru zůstává čistý a zdravý.

Ke komfortu bydlení přispívá i zvukově izolační podložka IXPE, redukující přenos hluku, kterými jsou některé kolekce opatřeny, krytiny jsou měkké na došlap, a tedy příjemné na hraní i pro batolata. Vrchní vrstva dělá z elastických podlah Kährs vysoce odolnou podlahu proti opotřebení, poškrabání, usazování nečistot či vlivu chemikálií, je vhodná i pro nejzatěžovanější komerční prostory. Složení z voděodolných materiálů umožňuje pokládku i ve vlhkých prostorách bez rizika poškození. Společným znakem elastických krytin Kährs je i dlouhá životnost a snadná údržba.

SPC minerální krytiny Kährs Click se pokládají výhradně na zámek

Minerální jádro je inovativní směsí minerálů a moderních polymerů, které zaručují zdravotní nezávadnost, maximální odolnost a rozměrovou a tvarovou stabilitu podlah SPC minerální krytiny Kährs Click. Jádro tvoří minerály (stone polymer composit), tedy materiály vytvořené samou přírodou. Oproti vinylovým podlahám jsou tvrdší, pevnější a méně náročné na kvalitu podkladu, přitom jsou příjemné na dotek.

Přečtěte si:  BARVY Profi 2019/03

Podlahy SPC minerální krytiny Kährs Click se pokládají plovoucím způsobem se zámkem 5G. Ze spodu je krytina opatřena zvukově izolační podložkou IXPE, která tlumí hluk a zpříjemňuje došlap. V sortimentu jsou dekory z kolekcí WOOD DESIGN, STONE DESIGN a WOOD HERRINGBONE DESIGN, které zahrnují klasické dřevěné dekory i elegantní vzor rybí kosti, v řadě kamenných povrchů lze vybírat z nabídky od přírodního kamene po beton.

Odolné lepené vinyly Kährs Dry Back jsou vhodné do komerčních prostor

Vinyly Kährs Dry Back se lepí a jsou extrémně odolné, a to na úrovni zátěžové třídy 43 pro komerční prostory, proto se hodí do obchodů, hotelů, kanceláří či restaurací.

www.kpp.cz

Foto: Kährs/Kratochvíl parket profi s.r.o.

 

 

Share.

About Author

Comments are closed.