Odstíny hnědé, podle výrobců barva letošního roku

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Odstíny hnědé definovali pro letošní rok jako „barvu roku“ velcí výrobci barev, například PPG, které zvolilo medový odstín Spiced honey, značka Sherwin-Williams přišla s teplou terakotovou Cavern clay a dánský výrobce koberců ege se s nimi ztotožnil, dokonce předpovídá, že hnědé přírodní odstíny budou tou hlavní barvou počátku nové dekády. Vytvořil tak celou kolekci nazvanou Highline Express, v níž uplatnil hnědou barvu jako základ nejrůznějších dekorů.

Seznamte se s hnědou!

Důležitým východiskem je uvědomit si, že hnědá není fádní a nudná. Díváme-li se na ni ve všech nuancích a náladách, ve všech druzích výrazů a na všech úrovních energie, zahrnuje nekonečnou škálu, od načervenalých a zlatavých hnědých přes teplé a světlejší hnědé až po hliněné odstíny.

Je to barva přírody, která nás může inspirovat: přináší mnoho hnědých odstínů nejrůznějších struktur – půda, mramor, dřevo a opadané podzimní listí jsou jen několika příklady pestře hnědé škály.

Přírodní hnědé vzory

V kolekci Highline Express Nature ege převádí hnědý trend na elegantní vzory koberců. V kombinaci se světlými barvami, jako jsou béžová nebo šedá, jsou hnědé odstíny rafinovaně zvýrazněny kontrastem se studenými barvami. Dotek současného a severského designu vytváří elegantní barevnou rovnováhu trendových odstínů.

Etno umění

V kolekci Highline Express Cultures naleznete výběr vzorů inspirovaných duchovními rituály, kmenovou tradicí a lidovými příběhy z celého světa. Bohatý marocký vzor navíc krásně spojuje dvě trendy barvy – modrou a fialovou – do autentického etno designu.

Přečtěte si:  Tilo/Design: vinyl, tinyl, rigidboard

Výrazná grafika

Barvy přírody si dobře rozumí i s geometrickými vzory. Působivost jednoduchého dekoru je založena na výběru barev a hravosti designéra, který pojmenoval koberec zcela jednoduše a trefně: Bubliny.

Metalická směs

V roce 2020 se vrátí také zlaté, stříbrné, mosazné a měděné metalické barvy, které každému interiéru dodávají osobitost a luxusní vzhled, jenž ještě více vynikne právě ve spojení s hnědou barvou. Na příkladu dekoru nazvaného Odrazy nebe z kolekce Highline Express Graphic je vidět, jak vyvážená kombinace béžové, šedé, hnědé, modré a černé vytváří elegantní podklad pro různě barevné metalické prvky interiéru.

Zdroje inspirace konceptu Highline Express

Designéři ege seřadili inspiraci a dekory, které z nich vzešly, do šesti skupin pro lepší orientaci, aby si každý mohl snáze vybrat styl vhodný právě do jeho projektu.

Umění a řemesla: inspirováno kreativním uměním a rukodělnou výrobou.

Tradice: oslava elegantních dekorů používaných po staletí.

Kultury: etno vzory inspirované symboly, rituály, tradicemi a lidovými příběhy.

Základy: nadčasové a elegantní návrhy rafinovanými detaily.

Grafika: vizuálně silné kompozice se současnými a výraznými vzory.

Příroda: rostlinné tvary a široká paleta přírodních odstínů.

www.ege.dk
www.optimal-design.cz

Share.

About Author

Comments are closed.