Sigma Contour, odolný nátěr pro velmi namáhané povrchy v interiéru

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Dveře kolem kliky, skříňky a šuplíky okolo úchytek, zábradlí nebo hračky – povrchy těchto předmětů značně trpí, protože mastnota a pot z lidských rukou je začnou rozleptávat a původní nátěr se pak loupe. Řešením je ošetření či renovace těchto povrchů vodou ředitelným nátěrem SIGMA Contour. Ten vytváří povrch tvrdý jako kámen, odolný proti poškrábání, opotřebení i mastnotě.

Složení nátěru

Díky LTA+ technologii (Lipophobic Technology for Acrylics Emulsions), která speciálním způsobem kombinuje pojiva tak, aby zajistila nejvyšší možnou ochranu, má SIGMA Contour vynikající odolnost proti mastnotě, kyselému potu z rukou, nečistotám a běžným čisticím prostředkům. Polyurethan zase zajišťuje vysokou mechanickou odolnost vůči poškrábání a oděru. kov je rychleschnoucí, snadno se aplikuje a má výbornou kryvost. Nežloutne a je bez zápachu.

Použití nátěru

Nátěr SIGMA Contour se hodí k základním a vrchním nátěrům dřeva, vrchním nátěrům oceli, neželezných kovů, tvrdých plastů aj. Je vhodný pro nátěry hraček, nábytku, dveří a zárubní, zábradlí atd.

Příprava podkladu

Dřevo – povrch dřeva musí být zdrsněný brusným papírem, zbavený pryskyřice a prachu z broušení. Jeho vlhkost by neměla přesáhnout 12 %.

Kov – povrch je nutné zbavit rzi, očistit od mastnoty a starých nepřilnavých nátěrů a následně opatřit vhodným vodou ředitelným antikorozním nátěrem.

Plasty – povrch musí být očištěný a odmaštěný, obroušený jemným brusným papírem. Na těchto površích je nutné před aplikací předem vyzkoušet přilnavost. Barva není vhodná na plasty typu polyetylen (PE) a polypropylen (PP). Pak už stačí jen důkladně rozmíchat barvu a nanést ji rovnoměrně plochým štětcem nebo válečkem na připravený povrch ve dvou vrstvách s odstupem tří hodin.

Přečtěte si:  Stěny bytu mohou samy likvidovat pachy, plísně i viry

Vybrané technické údaje

Barevné odstíny: bílá + dle vzorníku NCS.
Konečný vzhled: hedvábně lesklý.
Vydatnost: 10 m²/l v jedné vrstvě v závislosti na savosti a stavu podkladu.


www.dumbarev.cz
www.czech.sigmacoatings.eu

Share.

About Author

Comments are closed.