BARVY Profi 2019/06

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Vážení čtenáři,  možná to máte podobně – kdekoli a kdykoli jste stiženi svým povoláním. Znamená to, že stále, vědomě i podvědomě, sledujete, kam vkročíte, jak je vymalováno, co ta či ona fasáda, čím to dělali a proč je ta barva zrovna taková… Já se tomu neubráním ani o dovolené, a tak když jsem navštívila krásné toskánské město Pisa a všichni turisté hledali, kudy k šikmé věži, pátrala jsem po nástěnné malbě slavného amerického malíře Keitha Haringa na zdi kostela Sant´Antonio Abate. A stálo to za to – viděla jsem krásnou a vtipnou malbu, plnou symbolů typických pro dnešní svět – a to na zdi kostela, v Itálii, kde by něco podobného člověk zrovna nečekal. Je to ukázka toho, že pokud je odvaha vymknout se stereotypům a prosadit svoji myšlenku, může být výsledek úchvatný. A to i po celých třiceti letech, které od realizace malby uplynuly.

Odvahu prokázal i Cech malířů, lakýrníků a tapetářů ČR, když připadl na myšlenku připravit pochod na počest patrona malířů a lakýrníků sv. Lukáše samým centrem Prahy. Nedovedu si představit náročnější místo pro organizaci ani počet povolení, souhlasů a razítek, který k tomu byl potřeba. Ale i zde se vše zdařilo a Prahou od Týnského chrámu do Svatovítské katedrály prošel pochod, který bych nazval  pochodem hrdosti (na řemeslo) a zároveň radosti, protože taková atmosféra tu panovala. Mělo by jít o počátek nové tradice, takže kdo nebyl letos, může se těšit na 18. října příštího roku.

Přečtěte si:  Becherovka v novém. Zaměstnancův sen - vlastní bar a zasedačky inspirované známými likéry.

Více se dozvíte v tištěném vydání časopisu BARVY Profi, který si můžete předplatit na 1 rok / 6 vydání za 315 Kč a budete ho pravidelně dostávat do vaší poštovní schránky.

OBJEDNÁNÍ PŘEDPLATNÉHO

  • SMS na číslo: + 420 776 272 149 ve tvaru: název časopisu, jméno, příjmení, ulice, číslo popisné, PSČ, město
  • e-mailem: marketa@iproffi.cz

ČASOPIS V ELEKTRONICKÉ PODOBĚ

Časopis BARVY Profi můžete číst také v elektronické podobě na svých mobilních zařízeních a počítačích.  Prostřednictvím Alza Media si můžete zakoupit jednotlivé číslo či objednat půlroční nebo roční předplatné.  Aktuální vydání je po zaplacení k dispozici ihned ke čtení.

Koupit elektronickou verzi BARVY Profi

Share.

About Author

Comments are closed.