OBKLADY 2019/05

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Vážení čtenáři,  žijeme ve střídmé době. Nemyslím tím, že bychom si nedopřávali dobré jídlo, ale to, že naše interiéry jsou na rozdíl od těch historických skutečně mnohem méně zdobné, a nemluvím teď o minimalismu či purismu. Ještě na začátku 20. století secese či art deco pojednávaly prostor od podlahy ke stropu, vzpomeňme třeba pražské Café Imperial, celé vyzdobené obkládačkami a keramickými reliéfy, často se kombinovala keramika s nástěnnou či stropní malbou…

Vypadala tak i římská Villa Romana del Casale na Sicílii, vystavěná ve 3. století n. l., do které se v tomto čísle podíváme. Návštěvník v ní najde několik tisíc čtverečních metrů mozaik, na které navazovaly malované stěny, interiér byl plný barev, dynamický a zábavný. Dnes máme jiné estetické nároky, ale výjimky potvrzují pravidlo. Jednou z nich je i keramický dům skotské výtvarnice Kay Aplinové, která vyzdobila interiéry, fasády i prostory zahrady nesčetným množstvím originálních obkládaček – ač nesourodé, dávají domu originální styl a i zde – barevný, dynamický, zábavný. K dalším hlavním tématům čísla patří článek o ukázkách prací slavných designérů pro vybavení koupelen, novinky v koupelnovém nábytku či novinky stavební chemie pro obkladače.


Více se dozvíte v tištěném vydání časopisu OBKLADY, který si můžete předplatit na 1 rok / 6 vydání za 200 Kč a budete ho pravidelně dostávat do vaší poštovní schránky.

OBJEDNÁNÍ PŘEDPLATNÉHO

  • SMS na číslo: + 420 776 272 149 ve tvaru: název časopisu, jméno, příjmení, ulice, číslo popisné, PSČ, město
  • e-mailem: marketa@iproffi.cz
Přečtěte si:  Z historie dřevěných podlah: průmyslová výroba parket

NOVINKA – ČASOPIS V ELEKTRONICKÉ PODOBĚ

Časopis OBKLADY můžete číst také v elektronické podobě na svých mobilních zařízeních a počítačích.  Prostřednictvím Alza Media si můžete zakoupit jednotlivé číslo či objednat půlroční nebo roční předplatné.  Aktuální vydání je po zaplacení k dispozici ihned ke čtení.

Koupit elektronickou verzi OBKLADY

Share.

About Author

Comments are closed.