Jaké dekory vládnou světu tapet? Geometrie i květiny, ale hlavně: džungle!

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Největší veletrh tapet Heimtextil ve Frankfurtu nad Mohanem vždy začátkem roku představuje novinky a trendy, které se nyní postupně etablují na trhu. Jaké nové dekory tedy nyní vládnou světu tapet?

Velká revoluce nás nečeká. Stále jsou v kurzu geometrické a květinové motivy. A to v mnoha podobách. Geometrické jsou decentnější, někdy jde pouze o linky v metalickém provedení. Co se týče květin, tak ty vedou v mnoha velikostech i barvách. Některé jsou jemné a drobné, jiné extravagantní a opulentní. Letos dominovaly motivy různých listů, trav, stromů a další přírodní motivy.

Nejčastějším tématem však byla džungle. K tématu flóry tedy přibylo i téma fauny, a tak byla k vidění i různá exotická zvířata. Všemu však kralovalo ptactvo, a to jak na tapetách, tak i textiliích. Papoušci, kolibříci, kachny, plameňáci, sýkorky, rackové… Prostě vše, co má křídla a zobáček, má na sobě zelenou, a to v jakémkoli množství a velikosti! K vidění byli různí brouci, opičky, tygři či jiné kočkovité šelmy. Co se týče barevnosti, byla hodně k vidění vínová, fialová, modrá a petrolejová, ale také červená a dlouho zatracovaná oranžová. Metalické povrchy a další struktury jsou stále v kurzu stejně jako přírodní materiály. Zelená, jež dominovala před dvěma lety, se téměř vytratila – jak rychle přišla, tak rychle odešla. Oranžové, červené a tyrkysové odstíny nepanovaly však jen na Heimtextilu na tapetách, ale byly k vidění již na bytovém vybavení na veletrhu IMM v Kolíně nad Rýnem i v dubnu na významném veletrhu Salone del Mobile v Miláně.

Přečtěte si:  Hydrocork – kombinace nejlepších vlastností korku a vinylu

Tak snad si je oblíbí i čeští zákazníci a opustí svoji šedo-béžovou ulitu.

Ing. Iva Bastlová, DiS.

Foto: archiv autorky

Share.

About Author

Comments are closed.