Obkladové desky HardiePlank®

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Obkladové desky HardiePlank® a velkoformátové panely HardiePanel® z vláknocementu od společnosti James Hardie propůjčí budovám jedinečný charakter. Jsou odolné vůči povětrnostním vlivům, mají dlouhou životnost a jsou k dostání v různých strukturách stejně jako v bezpočtu barev.
Vynálezcem vláknocementu je společnost James Hardie a není novinkou, že od loňského roku je součástí James Hardie Group i u nás dobře zavedená značka Fermacell. James Hardie je světovým lídrem ve výrobě vláknocementových desek a obkladových panelů, zatímco Fermacell je předním výrobcem sádrovláknitých a cementovláknitých desek. Společně tak obě firmy přináší na trh moderní a komplexní systémy a řešení. Ty jsou založené na osvědčených produktech, které jsou součástí certifikovaných a v praxi i zkušebnách prověřených konstrukcí.

Fasádní obklady HardiePlank® nabízejí spojení přírodní krásy dřeva s trvanlivostí a bezúdržbovostí vláknocementu James Hardie. Rozměry jsou 3600 × 180 × 8 mm a montáž může probíhat horizontálně nebo vertikálně. Obklady umožňují flexibilní možnosti úpravy vnější fasády a hodí se pro rodinné a bytové domy nebo designové fasády. Rozměry velkoformátových vláknocementových obkladů HardiePanel® jsou 3050 × 1220 × 8 mm. Ty nacházejí uplatnění na štítech, na úsporných fasádách objektů pro občanskou výstavbu nebo zavěšených odvětrávaných fasádách. Panely se rychle montují, není zapotřebí předvrtávání a jsou certifikovány podle ČSN EN 12467 pro použití jako odvětrávaný vnější obklad.

Všechny uvedené obklady jsou nehořlavé (třída reakce na oheň: A2, s1-d0) a jsou také rezistentní vůči vodě a plísním a odolné vůči trvalým poškozením vodou. Vláknocement je odolný i vůči UV záření a zetlení a kroucení. Nikdy nevybledne, navíc se nesmršťuje, nepraská a nedeformuje. Tento ekologický stavební materiál je nenáročný na údržbu a díky nízké hmotnosti je snadná i jeho montáž. Na fasádní obklady poskytuje společnost James Hardie desetiletou záruku.

Přečtěte si:  Tour de ornament – za lidovým ornamentem na Horňácko a Uherskohradišťsko – 3. díl

www.jameshardie.com
www.fermacell.cz

Share.

About Author

Comments are closed.