IVECO DAILY – ikonická řada lehkých užitkových dodávek pro řemeslníky

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

IVECO je značka společnosti Iveco Group N.V. (MI: IVG). Navrhuje, vyrábí a prodává širokou škálu lehkých, středních a těžkých užitkových vozidel, terénních nákladních vozidel a vozidel vhodných pro jakýkoli typ karoserie.

IVECO neustále inovuje a rozšiřuje své produktové portfolio, aby každému zákazníkovi poskytla vozidlo, které přesně odpovídá jeho poslání. Její kompletní nabídka je koncipována s ohledem na potřeby řidiče, aby mu umožnila špičkový zážitek s důrazem na bezpečnost a pohodlí. Široká škála pokročilých digitálních služeb s podporou konektivity vyvinutých s cílem pomoci majitelům vozových parků je efektivně řídit rozšiřuje kompletní dopravní řešení IVECO. Společnost pokračuje ve své strategii dekarbonizace prostřednictvím multienergetického přístupu, který zahrnuje další vývoj technologií na bionaftu, bateriové elektrické pohonné jednotky a palivové články.

IVECO provozuje šest výrobních závodů a sedm výzkumných a vývojových středisek. Počítá s 3500 prodejních a servisních míst ve více než 160 zemích, která zaručují technickou podporu všude tam, kde vozidlo IVECO operuje.

Konkrétně v České republice je IVECO GROUP zastoupena hned dvěma svými značkami, již výše zmíněnou značkou IVECO a IVECO BUS, kdy ve Vysokém Mýtě koupila českého tradičního výrobce autobusů Karosa a je největším zaměstnavatelem regionu s více než 3000 zaměstnanců.

Nabídka pro řemeslníky

Pro řemeslníky nabízí více než 40 let IVECO Daily, dodávku, kterou neustále inovuje. Nyní je v nabídce v 11 tisících provedeních, tak aby si každý zákazník mohl vybrat vozidlo, které přesně odpovídá konkrétním potřebám jeho profesního zaměření a poskytuje komfort při celodenním pracovním vytížení a chrání řidiče i jeho náklad.

Prodejci vozů IVECO pomáhají vyspecifikovat vůz na konkrétní potřeby zákazníkova podnikání a účelu, kterému má vůz sloužit. Současně se snaží o zajištění vysokého jízdního komfortu a maximální ochrany nákladu. Jde o řadu Daily AIR-PRO s inovativním pneumatickým zavěšením s chytrým elektronickým řízením, které se snadno ovládá pomocí pákového ovladače v kabině. Daily je konstruováno pro výkonnost, kde si každý vybere motor dle své potřeby. V nabídce je v celkové hmotnosti od 3,5 do 7 t, objem nákladového prostoru od 7,3 do 19,6 m³. Pro náročné terény je určen vůz Daily 4×4, pro ekologický provoz s pohybem po městě a jeho okolí je v nabídce eDaily až se čtyřmi elektrickými bateriemi, které lze ubírat nebo přidávat podle toho, jakou obchodní misi IVECO plní.

Nejprodávanější varianty

Mezi nejprodávanější varianty patří furgony s objemem nákladového prostoru o velikosti 12 až 16 m³ s celkovou hmotností 3,5 t. V případě podvozků je nejprodávanější variantou verze s jednoduchou montáží zadní nápravy.

Novinky 2024

Na sklonku roku 2023 byla v Barceloně představena kompletní nová modelová řada. Ikonická řada lehkých užitkových vozidel IVECO pokračuje v rychlém vývoji díky modernizaci produktů a nejmodernější úrovni konektivity, která je součástí standardní výbavy celé řady, a odemyká tak svět služeb a funkcí navržených tak, aby řidiči zpříjemnily život, poskytly špičkový a bezpečnější zážitek z jízdy a zvýšily produktivitu a udržitelnost podnikání zákazníka.

Nové Iveco daily

Daily potvrzuje své poslání zaměřené na řidiče výrazně vylepšenou ergonomií interiéru kabiny a palubními technologiemi, jakož i novými službami s podporou konektivity napříč celou řadou, které z něj mají učinit oblíbenou značku manažerů vozových parků a oblíbenou ikonu řidičů. IVECO se také zabývalo možnostmi, jak zvýšit užitečné zatížení vozidla, a nyní nabízí nové zadní listové odpružení s progresivní tuhostí, které je k dispozici jako volitelná výbava. Umožňuje vozidlu převážet těžší náklady s výkonem srovnatelným s dvoulistým odpružením.

Nové Daily je k dispozici také ve verzích s elektrickým a bio-CNG pohonem, přičemž specializované služby nabízejí zákazníkům kompletní řešení mobility, která jim pomůže s přechodem na udržitelný rozvoj. Daily představuje řadu prvků, které mají řidiči zpříjemnit práci. Nová palubní deska s velkým množstvím otevřených odkládacích prostorů usnadňuje organizaci věcí a umožňuje mít vše potřebné na dosah. Díky vyhrazeným místům pro mobilní zařízení, novým zásuvkám USB typu A+C a nové bezdrátové nabíječce se již nikdy nebudete muset obávat, že vám dojde energie.

Výrazným prvkem je nový 10,25palcový konfigurovatelný plně digitální displej, který je standardem pro celou řadu. Důležité informace o vozidle se přehledně zobrazují na široké obrazovce s velkou velikostí písma. K dispozici jsou tři uspořádání obrazovky a řidič si může snadno zvolit preferovanou konfiguraci pomocí tlačítka na páčce řízení.

Nový informační systém s 10palcovým barevným displejem je integrován do střední části přístrojové desky a nabízí nové funkce, které řidiči zpříjemní zážitek z jízdy. Připojení mobilních zařízení umožňuje přístup k mobilním aplikacím na displeji. Funkce v kabině, jako jsou světla, okna a klimatizace, lze ovládat hlasovými povely prostřednictvím systému IVECO Driver Pal, který je nově integrován do systému a snadno se nastavuje. V novém informačně zábavním systému bude možné také využívat pokročilé navigační služby Tom Tom Live, které umožní vždy naplánovat nejlepší trasu na základě aktuálních dopravních podmínek v reálném čase.

Na silnici si řidič vychutná absolutní potěšení z jízdy s převodovkou Hi-Matic, které ještě umocňuje nová multifunkční páka s dvěma polohami a přepínačem pro nastavení Power a Eco, která se pohodlněji používá a usnadňuje rozpoznání stavu převodovky.

Zpětná kamera s dynamickými liniemi, která je pro kabinu a dodávku k dispozici na přání jako doplněk ke standardním parkovacím senzorům, poskytuje jasný přehled o okolí zadní části vozu, takže couvací manévry jsou bezpečnější a snazší.

K dispozici je také nové rádio se 7“ dotykovým displejem, které doplňuje nabídku o klíčové funkce včetně ovládání na volantu, připojení mobilního zařízení a systému IVECO Driver Pal.

Nové funkce ADAS a autonomní jízda 2. úrovně zajišťují pohodový zážitek z jízdy a zvyšují bezpečnost ve vozidle i v jeho okolí, a to nad rámec zákonných požadavků s ochranou zranitelných účastníků silničního provozu. Únavu při dlouhých dnech za volantem sníží nový asistent pro jízdu v dopravní zácpě, který automaticky sleduje dopravní proud. Pokročilý asistent pro jízdu v jízdním pruhu (Advanced Lane Centering) řídí vozidlo a udržuje ho ve středu jízdního pruhu a adaptivní tempomat s funkcí Stop & Go udržuje krok s vozidlem jedoucím před ním a v případě nutnosti vozidlo zastavuje. Díky inteligentnímu asistentu rychlosti a bezpečnostním varováním s rozpoznáváním dopravních značek může řidič nastavit rychlostní omezení a jet bezpečně a bez stresu.

Bezpečnost řidiče zvyšuje také systém AEBS & City Brake, který chrání zranitelné účastníky silničního provozu, a nová funkce Turn Assist, která v případě potřeby automaticky aktivuje brzdu při odbočování, aby se zabránilo nárazu.

www.iveco.com

Share.

About Author

Comments are closed.