Skupina Storch-Ciret Group: evropský lídr na trhu s malířským nářadím

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Skupina Storch-Ciret Group vyrábí a dodává malířské nářadí pro různé zákazníky, od řemeslníků přes obchodníky až po drobné hobby uživatele (do it yourself). Díky efektivnímu strukturování společnosti a specializaci jednotlivých oblastí podniku na příslušnou skupinu zákazníků jsme vždy zaměřeni na to podstatné: na maximální užitek našeho obchodního partnera i koncového uživatele.


CIRET – partner obchodníků

Kromě specializovaného odborného obchodu zásobuje společnost maloobchodníky a stavebniny přes pobočky Ciret. Ty jsou rozčleněny do obchodních oblastí:

  • STORCH
  • COLOR EXPERT
  • Rota / Kana / Masq / Prep (RKMP)
  • WESTEX
  • FIA ProTeam

Charakteristická čísla a fakta skupiny Storch-Ciret Group

Myslet hospodárně – jednat zodpovědně

S obratem téměř 275 milionů eur patří skupina Storch-Ciret Group k nejdůležitějším globálním hráčům v oblasti vysoce kvalitního malířského nářadí. Podnik je již po generace většinově v rodinném vlastnictví. Kvóta vlastního kapitálu činí bezmála 50 procent.

Úspěšní na celém světě – se silnými čísly

  • Obrat: ~ 275 milionů eur za rok
  • Kvóta vlastního kapitálu: bezmála 50 %

Organizace a personál

  • Počet spolupracovníků: ~ 1600
  • Strukturovaný feedback spolupracovníků ohledně vedoucích pracovníků (závody DE & CZ): 83% spokojenost

Výroby v Evropě a v Číně

  • Štětce: více než 10 milionů za rok
  • Válečky: více než 160 milionů za rok
  • Plastové díly (vaničky, mřížky, držadla, další komponenty atd.): 225 milionů
  • Držáky k válečkům na barvu: více než 25 milionů za rok
  • Cover Quick: více než 8 milionů za rok

Krátkodobé a spolehlivé dodání

Zákazníci skupiny Storch-Ciret Group jsou vždy optimálně zásobováni. Díky četným moderním logistickým střediskům zajišťuje společnost optimální dostupnost výrobků a služeb: Kvóta dodávek během jednoho dne je kolem 98 procent. Ve většině případů dorazí dodávka během 24 hodin, maximálně to trvá tři dny, než se výrobek dostane k zákazníkovi.

Logistika skupiny Storch-Ciret Group

Nejdůležitější logistická centra v rámci skupiny: logistika v centru Německa a České republiky

Přečtěte si:  Z historie parketáren I. - Vojtěch Lanna Starší

Storch-Ciret Logistics GmbH náleží od roku 1992 jako dceřiná společnost ke skupině Storch-Ciret Group. Sídlí v Berce a od roku 2011 díky růstu skupiny Storch-Ciret Group také ve městě Vacha. Tato dvě logistická centra poskytují plný servis zákazníkům v regionu německy mluvících zemí.

Pro region střední a východní Evropy je provozováno další logistické centrum v Pelhřimově.

V LC Berka lze na skladové ploše 14 000 m2 s 25 000 místy pro palety a 20 000 místy pro přepravky uskladnit 9000 různých položek. V LC Vacha lze na ploše 13 000 m2 s 12 000 paletovými místy uskladnit 3500 položek.

V Pelhřimově je k dispozici skladová plocha 5000 m2 s celkem 7500 paletovými místy. Uskladnit lze až 2500 různých skladových položek.

Rychlé doručení

Více než 98 % balíkových i paletových objednávek je doručováno zákazníkům v Německu do 24 hodin. V Itálii, Francii, Rakousku, Švýcarsku, Belgii, Nizozemsku a Lucembursku jsou doručovány balíkové a paletové zásilky do 48 hodin.

Po Čechách jsou doručovány balíkové i paletové objednávky do 24 hodin. Na Slovensko, do Polska a dalších zemí střední a východní Evropy přijdou balíkové i paletové dodávky do 48 hodin.

Příjem zboží

V rámci příjmu zboží probíhá neustálá kvalitativní i kvantitativní kontrola – na základě zadaných kontrolních kritérií pro každý výrobek/ výrobkovou skupinu pomocí měření a vážení kvantifikovatelných parametrů, ale také subjektivně na základě porovnání s referenčním vzorkem.

Ročně je vyloženo a uskladněno přibližně 40 000 palet

Vychystávání a expedice objednávek probíhá na národní i mezinárodní úrovni pro B2B zákazníky. Díky flexibilní skladové technice je vše skvěle připraveno pro různé parametry zásilek dle přání zákazníků. Odesílají se nejen jednotlivé náhradní díly nebo drobné zásilky, ale i plně naložené kamiony.

Pomocí moderních záznamových a vychystávacích technologií, jako jsou např. skenery a mobilní terminály, jsou procesy efektivní a umožňují hladký průběh expedice.

Přečtěte si:  Stále mladá značka RAKO slaví letos 140 let od svého vzniku

Skladování

Dohromady je na všech pobočkách dostupných přes 45 000 paletových míst.

Tato velká skladová kapacita je vedle flexibilní skladové techniky řízena také automatickým skladovacím systémem. Kromě toho je zákazníkům k dispozici zásoba opakovatelně použitelných plastových přepravek. Objednané zboží do nich může být zabaleno v procesu výroby. Díky tomu lze dosáhnout úspory v manipulaci, přepravě, skladování a spotřebě balicího materiálu.


Příběh skupiny Storch-Ciret Group

125 let historie evropského lídra ve výrobě a prodeji malířského nářadí

Skupina Storch-Ciret Group je evropským lídrem ve výrobě a prodeji vysoce kvalitního malířského nářadí pro profesionální řemeslníky i pro sektor DIY. Výrobní, nákupní a logistické pobočky skupiny jsou nezávislými obchodními společnostmi.

Historie společnosti

V Evropě představuje skupina Storch-Ciret Group největšího a nejzavedenějšího prodejce malířského a štukatérského nářadí vůbec. Její dějiny a vývoj jsou určovány orientací na požadavky zákazníků a spotřebitelů. Ze školy pro mistry malíře a dekoratéry založené roku 1896 vznikla současná společnost činná na celém světě, ke které patří distribuční a výrobní podniky v Evropě, Asii a Severní Americe. Dnes zaměstnává skupina Storch-Ciret Group více než 1600 spolupracovníků ve 20 různých zemích.

Chronologie

1896 – Spojení mistrů malířské a dekorativní malby Brückmanna, Boysena a Webera do společné Malířské školy pro vyučování dekorativní úpravy stěn spojené s výrobou šablon.

1910 – Uvedení značky STORCH® jako produktové značky a založení firmy Storchwerke. Počátek vlastní výroby štětců.

1929 – Výroba reliéfních válečků v závodě Mimoň v Čechách. V Německu přední místo ve výrobě a prodeji štětců a reliéfních a vzorovaných válečků. Už tehdy více než 200 zaměstnanců.

1945 – Obnovení sídla firmy ve Wuppertalu.

1976 – Horst W. Rogusch, jeden z vnuků zakladatele firmy, přebírá podnik Storch. Zastavení vlastní výroby, organizační přestavba a modernizace společnosti. Tehdejší obrat 3,1 milionu eur.

1986 – Založení společnosti WESTEX EXPORT GmbH za účelem zásobování distributorů. Nový start vlastní výroby COVER QUICK, moderního způsobu oblepení, výroba válečků a tapetovacích přístrojů. Tehdejší obrat 11 milionů eur.

Přečtěte si:  Z historie parketáren III. - první moravská továrna na parkety

1991 – Počátek zakládání dceřiných společností v západní a východní Evropě.

1992 – Otevření logistického centra v Berce v Durynsku.

1993 – Založení společnosti Štorch Praha, s.r.o., se sídlem v Praze-Vršovicích.

1995 – Přestěhování sídla firmy Štorch Praha do Pelhřimova.

1996 – Založení společnosti STORCH HOLDING GmbH a dceřiné společnosti na Slovensku. Tehdejší konsolidovaný obrat 55 milionů eur.

1999 – Založení společnosti COLOR EXPERT Vertriebs GmbH jako specialisty na zásobování maloobchodů.

2002 – Spojení společností COLOR EXPERT Vertriebs a WESTEX EXPORT do společnosti COLOR EXPERT GmbH. Založení společnosti pro Team direct GmbH za účelem přímého zásobování z výrobních závodů.

2003 – Rozšíření a modernizace logistického centra v Berce v Durynsku na 30 tisíc paletových míst. Konsolidovaný obrat 80 milionů eur.

2004 – Přejmenování firmy Štorch Praha na COLOR EXPERT ŠTORCH CZ, s.r.o., v souvislosti s rozšiřováním konceptu prodeje a služeb zákazníkům.

2005 – Výstavba nového logistického centra v Pelhřimově s plánovanou kapacitou přes 3000 paletových míst.

2006 – Nové logistické centrum pro Českou republiku, Slovensko, Maďarsko a další státy východní Evropy v Pelhřimově. Rozšíření výroby PTP Pelhřimov o konverzi zakrývacích pásek, zahájení vlastní výroby štětců v čínském PTP Zhejiang China.

2011 – Fúze a vznik skupiny Storch-Ciret Group.

2017 – Nové sídlo na Platz der Republik ve Wuppertalu.

2018 – Zahájení automatické výroby štětců v Pelhřimově.

2019 – Investice do automatizace a rozšíření výroby v Pelhřimově a zakoupení nových hal v Jinhua v Číně.

2020 – Rozšíření výrobních kapacit v Jinhua v Číně.

2022 – Zvýšení důrazu na udržitelnost – instalace solárních systémů na střechách logistických a výrobních poboček, zvýšení podílu využívání recyklovaných materiálů.


www.ciret.cz

 

Share.

About Author

Comments are closed.