Renovační a sanační systémy SikaMur® – efektivní řešení proti vzlínající vlhkosti

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Příčiny poruch

Při opravách a rekonstrukcích především historických objektů se potýkáme téměř pravidelně s vlhkostí a zasolením zdiva těchto objektů. Bohužel tyto poruchy nejsou pouze záležitostí historických budov, ale čím dál častěji se s nimi setkáváme i u budov nových či zánovních. Obzvláště u starších domů je hlavní příčinou chybějící nebo porušená hydroizolace. Kvůli tomu dochází ke vzlínání vlhkosti odspodu. Může se také jednat o chybný návrh a provedení hydroizolace nebo se na ní podepíše zub času. Ať tak, či tak, časem se vlhkost rozšíří až do takové míry, že povede ke vzniku plísní a může dokonce způsobit i rozpad zdiva.

Metody sanace vlhkého zdiva

Mezí nejčastěji používané metody vedoucí k částečnému či úplnému vysoušení zdiva patří:

  • podřezání,
  • injektáž,
  • elektroosmóza,
  • vzduchoizolační metody.

Sika nabízí komplexní řešení pro každý typ stavební konstrukce, mezi kterými nechybí produkty pro ruční i strojní aplikaci. Jedním z nejsnadnějších a zároveň účinných postupů je injektáž vlhkého zdiva pomocí silanové emulze SikaMur® InjectoCream-100, kterou zvládne každý. Jedná se o vodoodpudivý krém vhodný pro většinu typů zdiva (klasické cihlové, s dutinkami, kamenné i plněné štěrkem). Vyznačuje se vysokým podílem aktivních částic a dokonalou schopností propenetrovat do spáry ve zdivu, kde vytvoří vodoodpudivou bariéru. Díky tomu brání dalšímu šíření vlhkosti, zdivo nad rovinou aplikace dokonale vyschne a vrátí se to pravé pohodlí domova.

Po kvalitně navržené a provedené sanaci lze přístoupit k opravám či provedení nových povrchových úprav. Finální opravu zdiva lze provést pomocí sanačního systému SikaMur®, který je vhodný do interiéru i do exteriéru. Níže jsou uvedeny skladby systému, rozdělené podle nosných materiálů a zasolení podkladu.

Přečtěte si:  Sikaflex® PRO-3 Purform® - spárovací tmel nové generace

Interiér

Exteriér

www.sika.cz

Share.

About Author

Comments are closed.