Elementa: modulární organismus vytvořil designér Marco Piva pro Foglie d’Oro

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Slavný architekt a designér Marco Piva má své studio v Miláně, samém centru moderního designu. Sám sebe vnímá především jako cestovatele, který neustále vyráží do světa a hledá nové, inspirativní zážitky. Tento přístup oslovil i významného italského výrobce dřevěných podlahovin Foglie d’Oro, který si jej vybral pro navržení nové kolekce modulárních dřevěných dílců. Dostala název Elementa – a jde skutečně o základní, elementární tvary, které však při kreativním přístupu umožňují vytvořit originální atraktivní vzory.

Mezinárodní zkušenosti Marca Pivy, jeho cestovatelské a objevitelské sklony, jeho vize obytných prostor jsou zdrojem inspirace pro tuto kolekci, která vznikla spontánně, ale je navržena s dokonalou profesionalitou a nabízí možnost znovu objevit nápaditost skrytou v přírodních tvarech.

Šest různých typů podlahových modulů je vyrobeno pouze z těch nejkvalitnějších dřevin, jejichž struktura a charakteristické rysy jsou inspirací pro jednotlivé vzory. Eco, Ritma, Zago, Unda, Alveo, Regolo – každý modul má své osobité kouzlo, v němž se snoubí příroda s designem, a nabízí řadu způsobů skladby jednotlivých dílců. Možnosti variací obohacují i materiálové nebo barevné kontrasty, různé povrchové úpravy dřeva i možnost vkládání kovových nebo mramorových prvků. Díky tomu lze kolekci Elementa vnímat jako variabilní organismus otevřený prakticky nekonečným tvůrčím možnostem.

www.studiomarcopiva.com – www.fogliedoro.com

Přečtěte si:  Kolekce XL 0,3 A XL CLICK 0,3 RIGID s velkými formáty lamel
Share.

About Author

Comments are closed.