Zvládne každý roh: nová akumulátorová pokosová pila na lišty SYMC 70 od firmy Festool

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Rychleji k lepšímu výsledku: s novou akumulátorovou pokosovou pilou na lišty SYMC 70 lze řezat dvakrát rychleji než s kapovací pilou – přesně a bez počítání. Nepřekáží žádný kabel, takže je zaručený bezproblémový postup práce. Pomocí úhlové jednotky lze hravě sejmout vnitřní a vnější úhly a přenést na symetrický dorazový systém. Pouze s jedním nastavením uříznete obě lišty podle osy úhlu tak, aby k sobě přesně pasovaly. Díky kolečkům přesunete akumulátorovou pokosovou pilu na lišty obratem na správné místo – což v kombinaci se systémem dvou akumulátorů umožňuje maximální mobilitu.

Spínač a rukojeť jsou umístěny
uprostřed, díky tomu je stejně
komfortní ovládání zprava i zleva.

Takto jednoduché a přesné řezání podle osy úhlu tu ještě nebylo. S novou akumulátorovou pokosovou pilou na lišty SYMC 70 lze úhly jednoduše snímat a přenášet díky úhlové jednotce pro přenášení vnitřních a vnějších úhlů, která je součástí dodávky. S pilou budete navíc řezat přesně podle osy úhlu. Umožňuje to symetrický dorazový systém. Obratem tak uříznete pasující lišty s jakýmkoli úhlem. Rychlé vyrovnání pily bez námahy usnadňují při každodenní práci pevně namontovaná kolečka. Pomocí nich se pila rychle a jednoduše přizpůsobí podle uživatele a lišt. Lze tak efektivně pracovat i v malých prostorech.

Svěrku na upínání obrobku
lze upevnit na různých místech
pracovního stolu SYMC 70.

Při každodenním použití se prokáže, že SYMC 70 je výkonný a zároveň vytrvalý partner. Zabezpečuje to kombinace bezuhlíkového motoru EC-TEC a systému dvou akumulátorů (2× 18 V). K tomu se přidávají promyšlené detaily, jako například uživatelsky komfortní koncepce spínače a LED stínové světlo jako ukazatel linie řezu. To umožňuje ideální průběh práce. Pro práci s menší prašností, i bez mobilního vysavače, zachycuje prach samostatný vak. SYMC 70 navíc umožňuje ovládání pro praváky i leváky. Spínač a rukojeť jsou umístěny uprostřed a díky tomu je stejně komfortní ovládání zprava i zleva. Pro Festool jsou typické perfektní výsledky řezání – vysoce kvalitní pilové kotouče jsou přesně přizpůsobené pro pilu a příslušný materiál. SYMC 70 má synchronně otáčecí dorazy pro řezy přesně podle osy úhlu. Bez námahy, pouze s jedním nastavením, se podaří vnější úhly až 60° a vnitřní až 68°. Kombinace systému dvou akumulátorů (2× 18 V) a bezuhlíkového motoru EC-TEC zabezpečuje u SYMC 70 maximální výdrž a výkon. Díky energii dvou akumulátorů umožňuje naprosto nezávislý pohyb mimo dílnu. Jednoduché odjištění pojistky proti zapnutí rukou – druhá je bezpečně na obrobku. Ochranný kryt se při spuštění hlavy otevře automaticky. Pomocí koleček se pracovní stůl pily SYMC 70 zvýší přesně na výšku Systaineru SYS 3 M 137. Ten tak lze použít jako pracovní stůl a k bezpečnému podepření dlouhých obrobků. Variabilní předvolba otáček umožňuje práci přizpůsobenou druhu materiálu.Novou pokosovou pilu na lišty lze zakoupit od října ve specializovaných prodejnách.

Pomocí koleček se pracovní stůl pily SYMC 70 zvýší přesně na výšku Systaineru SYS 3 M 137.

SYMC 70 má synchronně otáčecí dorazy pro řezy přesně podle osy úhlu.

Každodenní použití prokáže, že SYMC 70 představuje výkonného a zároveň vytrvalého pomocníka díky kombinaci bezuhlíkového motoru EC-TEC a systému dvou akumulátorů (2× 18 V).

Pomocí úhlové jednotky lze hravě sejmout vnitřní a vnější úhly a přenést je na symetrický dorazový systém.

Variabilní předvolba otáček podle druhu materiálu.

ED světlo přenáší stín pilového kotouče na materiál pro přesné vyznačení linie řezu.

Technické údaje SYMC 70

Napětí akumulátoru: 2× 18 V
Volnoběžné otáčky: 1300–1800/3500 ot./min.
Průměr pilového kotouče: 216 mm
Vnitřní úhel: 0°–68°
Vnější úhel: 0°–60°
Max. výška řezu vnitřní úhel: 64 mm
Max. výška řezu vnější úhel: 70 mm
Šířka řezu: 80 mm
Přípojka pro odsávání prachu: 27/36 mm
Kapacita akumulátoru: 4 Ah
Hmotnost: 11,1 kg

Přečtěte si:  Excentrická bruska PLANEX LHS 2 225 EQI s kruhovým LED osvětlením

www.festool.cz
Foto: Festool GmbH

Share.

About Author

Comments are closed.