Nová stolní okružní pila Festool TKS 80 chrání vaše prsty

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

S novou stolní okružní pilou TKS 80 Festool poprvé uvádí na trh pilu, která bude zároveň vybavená osvědčenou technologií SawStop. „Nová stolní okružní pila TKS 80 kombinuje technologii SawStop s osvědčenou kvalitou Festool v odvětví řezání. Při jejím vývoji jsme nic neponechali náhodě. Pila je mimo jiné vybavena inteligentní elektronikou, která nepřetržitě sleduje provozní stav celého systému, a zabezpečuje tak správné fungování technologie,“ říká o novince produktový manažer Tobias Beisbarth.

Jak technologie SawStop funguje?

Technologie SawStop, integrovaná do stolní okružní pily, zvyšuje ochranu uživatele před těžkými pracovními úrazy. Srdcem technologie je patrona, která pomocí pružiny zatlačí hliníkový blok do pilového kotouče, pokud dojde za provozu ke kontaktu s pokožkou. Kotouč pily se zastaví za méně než pět milisekund a zmizí z nebezpečného prostoru ve stole pily. Nebezpečí závažných řezných poranění se tak výrazně snižuje. Díky optickému ukazateli je rychle vidět aktuální provozní stav stolní okružní pily: Když svítí zelená LED, je technologie SawStop připravená k provozu (v případě nutnosti ji lze i deaktivovat).

Pokud hliníkový blok zareaguje, lze pilu snadno znovu připravit k provozu výměnou pilového kotouče a patrony: Otevře se kryt, kotouč i s patronou se vyjme a vymění – hotovo. Poté systém zkontroluje správnou montáž. Jakmile LED svítí nepřetržitě zeleně, lze pokračovat.

Nová stolní okružní pila TKS 80 bude k dispozici od června 2020.

Přečtěte si:  Moderní renovace oken s produkty firmy Festool

www.festool.cz/sawstop
Foto: Festool GmbH

Share.

About Author

Comments are closed.