Upgrade podlaháře 2023 – velké změny a rekordní účast

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Jaký byl Upgrade podlaháře 2023? Plný změn a s rekordní účastí. První změnou byl přesun ze čtvrtka na úterý, druhou změna měsíce konání z listopadu na říjen. Třetí se týkala místa konání, a tak šestnáctý ročník místo Valče přivítala Pec pod Sněžkou.

Na letošní vzdělávací akci měl republikovou, ale i světovou premiéru nový produktový katalog Fatra LINO a vzorníky speciálních homogenních dílců z nové kolekce Fatra LINO Elektrostatik. Členové si také převzali nové vzorkové krabice FEELWOOD obsahující dubové, jasanové, modřínové, borovicové a smrkové podlahy. Janser věnoval přítomným školám krabice podlahářských nožů, a to nejen pro žáky prvních ročníků.

Úvodní přednáška patřila elektrostaticky vodivým podlahovinám. Pod taktovkou Jiřího Dörricha a Jiřího Štěrby (oba www.mujrevizak.cz) byli podlaháři seznámeni s obecnými vlastnostmi v elektrostatice, s konkrétními typy rozlišení elektrostatické vodivosti, s důležitými praktikami při kladení podlah včetně ukázky provedení měření s následným vyhodnocením a protokolem měření.

Hlavním tématem letošního ročníku byla přednáška „Jak marketing, mýty a nepochopení vedou k reklamacím LVT“. Aleš Sedláček (BRASED EUROTEXTIL CZ) ve dvou dvouhodinových blocích prezentoval přehled a srovnání emisních certifikací u vinylových podlah, vliv aklimatizace na deformaci vinylových dílců, druhy lepidel a jejich vlastnosti včetně pevnosti ve střihu a jak konstrukce a podložky mají vliv na pevnost a životnost zámků u klikových podlah.

Můžeme jen spekulovat, zda změny uvedené v úvodu nebo aktuálnost programu vedly k rekordní účasti, ale je jisté, že další ročník se bude opět konat v Peci pod Sněžkou, a to v úterý 15. října 2024.

Přečtěte si:  Nářadí pro podlaháře? S Pepou Voborníkem o tom, proč mít dobrý vercajk a proč neškatulkovat zákazníky

Nejvíce podlahářů společně na nejvyšší hoře ČR

Následným doprovodným programem vzdělávacího Upgrade podlaháře byl ranní výstup na Sněžku. Necelá desítka členů se to rozhodla splnit zcela doslova a svůj výstup započala už v Peci pod Sněžkou… Sněhový poprašek, mrazivý a čistý vzduch a azurové nebe byly nádhernou kulisou pro největší společné setkání podlahářů na nejvyšší hoře ČR. Touto akcí jsme završili letošní připomínání 25 let cechu.

Martin Pertl, ředitel, www.cech-podlaharu.cz

Share.

About Author

Comments are closed.