Upgrade podlaháře 2023 – velké změny a rekordní účast

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Jaký byl Upgrade podlaháře 2023? Plný změn a s rekordní účastí. První změnou byl přesun ze čtvrtka na úterý, druhou změna měsíce konání z listopadu na říjen. Třetí se týkala místa konání, a tak šestnáctý ročník místo Valče přivítala Pec pod Sněžkou.

Na letošní vzdělávací akci měl republikovou, ale i světovou premiéru nový produktový katalog Fatra LINO a vzorníky speciálních homogenních dílců z nové kolekce Fatra LINO Elektrostatik. Členové si také převzali nové vzorkové krabice FEELWOOD obsahující dubové, jasanové, modřínové, borovicové a smrkové podlahy. Janser věnoval přítomným školám krabice podlahářských nožů, a to nejen pro žáky prvních ročníků.

Úvodní přednáška patřila elektrostaticky vodivým podlahovinám. Pod taktovkou Jiřího Dörricha a Jiřího Štěrby (oba www.mujrevizak.cz) byli podlaháři seznámeni s obecnými vlastnostmi v elektrostatice, s konkrétními typy rozlišení elektrostatické vodivosti, s důležitými praktikami při kladení podlah včetně ukázky provedení měření s následným vyhodnocením a protokolem měření.

Hlavním tématem letošního ročníku byla přednáška „Jak marketing, mýty a nepochopení vedou k reklamacím LVT“. Aleš Sedláček (BRASED EUROTEXTIL CZ) ve dvou dvouhodinových blocích prezentoval přehled a srovnání emisních certifikací u vinylových podlah, vliv aklimatizace na deformaci vinylových dílců, druhy lepidel a jejich vlastnosti včetně pevnosti ve střihu a jak konstrukce a podložky mají vliv na pevnost a životnost zámků u klikových podlah.

Můžeme jen spekulovat, zda změny uvedené v úvodu nebo aktuálnost programu vedly k rekordní účasti, ale je jisté, že další ročník se bude opět konat v Peci pod Sněžkou, a to v úterý 15. října 2024.

Přečtěte si:  Když dělá podlahy prezident Cechu podlahářů ČR Josef Voborník

Nejvíce podlahářů společně na nejvyšší hoře ČR

Následným doprovodným programem vzdělávacího Upgrade podlaháře byl ranní výstup na Sněžku. Necelá desítka členů se to rozhodla splnit zcela doslova a svůj výstup započala už v Peci pod Sněžkou… Sněhový poprašek, mrazivý a čistý vzduch a azurové nebe byly nádhernou kulisou pro největší společné setkání podlahářů na nejvyšší hoře ČR. Touto akcí jsme završili letošní připomínání 25 let cechu.

Martin Pertl, ředitel, www.cech-podlaharu.cz

Share.

About Author

Comments are closed.