Stříkací zařízení GRACO RTX 5500 PX, pro omítkoviny a strukturní dekorativní materiály

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Zvýšená poptávka po ručních stříkacích pistolích a zařízeních pro aplikace plněných interiérových a fasádních materiálů již mnoho let poukazuje na stále se zvyšující nároky na rychlost a efektivitu stavebních prací a v neposlední řadě také na optimalizaci mzdových nákladů. Největší oblibě se těší kompaktní, středně výkonné modely, které přirozeně doplňují mezeru mezi ruční prací a výkonnými šnekovými omítacími stroji.

Ručním stříkacím omítacím a dekorativním pistolím dnes vládne model GRACO FASTFINISH. Ergonomicky dobře řešená stříkací vzduchová pistole s přetlakovým gravitačním 5l zásobníkem v plastovém provedení umožňuje aplikace hustých fasádních omítkovin a řady strukturních materiálů. Pro optimální výkon dle velikosti zrna nebo jiných typů plniv jsou k dispozici kruhové, rychlovýměnné trysky ve velikostech 4–8 mm. Pistole vyžaduje připojení k externímu kompresoru o výkonu min. 500l/min. (nebo k originálnímu Graco FastFinish kompresoru). Obrovským benefitem této pistole je obsluhou regulovatelný přídavný tlak vzduchu, přivedený do gravitační horní nádobky, výrazně usnadňující proudění materiálu pistolí k ústí trysky. Ve spojení s technicky dobře řešenou vzduchovou cestou pro finální rozprašování materiálu pak modely FASTFINISH přináší dlouhodobě stabilní paprsek pro stejnoměrný, homogenní nástřik. Ideální pro aplikace do 70 m².

Nová generace stříkacího zařízení GRACO RTX 5500 PX navazuje v tom nejlepším na své předchůdce. Kompaktní stříkací zařízení s gravitačním zásobníkem, čerpadlem, integrovaným kompresorem, sadou dvojhadice s pistolí, to vše v provedení 240 V představuje optimální řešení pro mnoho fasádních a interiérových aplikací. Konstrukce a výkon čerpadla 21 l/min. definují uživatelům jasné limity tohoto zařízení včetně maximálně připojitelných hadic do 30 m, ve vertikálním směru pak do 3–5 m. Optimální pro denní výkony 100–300 m² dle členitosti ploch.

Přečtěte si:  STORCH AIRLESS ST850 - nové univerzální zařízení pro výkonné nanášení barev

  • Kompaktní konstrukce podvozku s nafukovacími koly pro snadný pohyb na stavbě.
  • Gravitační spádový zásobník 57 l se strmými stěnami pro účinné podávání materiálu a snadné čištění.
  • Bezuhlíkový DC elektromotor 1,5 kW.
  • Peristaltické (hadicové) čerpadlo Rotoflex II.
  • Bezolejový, řemenem poháněný integrovaný kompresor 257 l/min.
  • Vzduchový ovládací modul pro regulaci tlaku čerpadla a pistole.
  • Dvojhadice materiál/vzduch 1“/1/4“ x 7,6 m.
  • Vzduchová strukturní pistole.
  • Sada výměnných kruhových trysek 4–6–8–10–12 mm.
  • Vzduchový rozbočovací modul pro připojení na externí kompresor.
  • Kryty včetně úložného prostoru pro trysky a ostatní drobnosti.
  • Lze doplnit o sadu zjemňovacích diskových trysek.

Zařízení lze zakoupit nebo zapůjčit na všech Graco-Media pobočkách v ČR a SR a partnerské síti.

www.mediacz.cz

Share.

About Author

Comments are closed.