DEVOSKYT VÁLEČKOVÁ – o novince v sortimentu a zkušenostech, jak s ní pracovat

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Novou stěrku DEVOSKYT VÁLEČKOVÁ představuje na základě vlastních zkušeností František Grüner, technický poradce pro materiály Devoskyt, ale nejen pro ně.

„Mám za sebou více než 50letou kariéru profesionálního malíře. Nyní pracuji u společnosti DEVOS TRADE jako obchodně-technický poradce. Na spolupráci jsme se dohodli, když jsem ze zdravotních důvodů utlumil svou malířskou profesní dráhu, a zjistil jsem, že ve společnosti Devoskyt hledají někoho zkušeného na spolupráci v oblasti technického poradenství pro své zákazníky. Díky dlouhodobé znalosti této společnosti, jejích produktů, lidí, kteří tam pracují, i jejich přístupů k zákazníkům jsem jim nabídl spolupráci.

S materiály jsem začal pracovat již v roce 1993. V té době nebyl na českém trhu žádný, který by byl určený výhradně k celoplošnému stěrkování a finálnímu efektu hladké stěny. Bylo běžným zvykem buď stěny štukovat, anebo si někteří kolegové míchali materiály tak nějak podomácku, z běžně dostupných produktů, jako je např. sádra a podobně.

V té době jsem hledal, jak se od ostatních malířů odlišit a nabídnout svým zákazníkům něco v té době nového, netradičního, a narazil jsem na výrobce DEVOS TRADE, který nabízel celoplošné stěrky DEVOSKYT s označením 1 a 2 pro ruční aplikaci hladítkem. Materiál jsem si oblíbil nejen kvůli jeho vlastnostem a zpracovatelnosti, ale i přístupu Stanislava Kaly, který byl nakloněný dalším úpravám a vylepšování receptur, tak aby práce s jejich stěrkou byla co nejpříjemnější. Dnes již ve výrobním programu společnosti naleznete širokou škálu stěrek rozdělených nejen dle jemnosti a aplikační vrstvy, ale i podle způsobu aplikace.“

Přečtěte si:  Barvy a dekorační materiály ZERO. Kvalitu, funkčnost a design oceňuje malířka Simona Keclíková.

Stěrka devoskyt válečková a její výhody z pohledu řemeslníka

Jedná se celoplošnou stěrku, která se nanáší speciálním válečkem. Tento způsob ocení v první řadě laik, který díky tomuto dokáže dosáhnout vysoké kvality bez velkých zkušeností. Ale i pro malíře profesionála jde o zajímavou a atraktivní stěrku.


  1. Díky válečku si malíř usnadní samotnou aplikaci. Válečkem se nanese stejnoměrná vrstva v celé ploše a díky tomu se významně usnadní i další krok – vyhlazování.
  2. Snižuje fyzickou námahu, protože není nutné se tak často ohýbat do kýble.
  3. Při aplikaci na stěny u stropu a samotný strop není nutné pracovat na štaflích.
  4. Při finální úpravě povrchu si lze vybrat, zda povrch brousit standardním způsobem, nebo využít možnosti „vymývání povrchu“ bez vzniku nepříjemného prachu.
  5. Není nutné pořizovat speciální a drahá strojní vybavení, a přesto bude práce mnohem efektivnější a méně fyzicky namáhavá.

Za běžnou cenu celoplošné stěrky získáváte materiál, který přináší tyto základní výhody:

  • zvýší se efektivita práce = vyšší výdělek pro řemeslníka;
  • zrychlí se práce = více volného času nebo více zakázek a vyšší výdělek;
  • možnost bezprašné finalizace povrchu = lepší pracovní podmínky;
  • snížená fyzická námaha ve spojení s vyšší bezpečností = méně únavy.

František Grüner
www.devoskyt.cz

Share.

About Author

Comments are closed.