Úsporné technologie Hansgrohe pomáhají šetřit vodu i spotřebu energie

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Globální oteplování, urbanizace a ničení životního prostředí mají i nadále přímý dopad na ekosystém naší planety. Klimatické změny způsobené záplavami, suchem a extrémními teplotami s sebou nesou problémy s dostupností vody, kterou lidé potřebují. Když změníme způsob, jakým ji používáme, pomůžeme situaci postupně zlepšovat a zmírňovat riziko nedostatku vody. Součástí může být i snižování spotřeby vody při sprchování, jímání dešťové vody pro sanitární účely či lepší nakládání s odpadní vodou.

Společnost Hansgrohe je #InTouchWithOurPlanet. Coby součást skupiny Hansgrohe Group uznává svou odpovědnost za vodu jako zdroj, za čisté klima a za potenciál cirkulární ekonomiky. Úsporné technologie Hansgrohe nešetří pouze vodu, ale snižují i spotřebu energie v sanitární oblasti, a tím chrání klima.

Technologie EcoSmart u sprch

Sprchy Hansgrohe vybavené technologií EcoSmart spotřebují až o 60 % méně vody než běžné produkty. Spotřeba je u hlavových a ručních sprch snížena na 9 l/min, zatímco produkty označené „green“ spotřebují pouze 6 l/min. To znamená, že spotřebováváte méně vody, ale také se spotřebuje méně energie na její ohřev.

Nová ruční sprcha Pulsify je k dostání ve variantě EcoSmart (na snímku vpravo). I přes menší objem vody je mikrojemný proud PowderRain plný a blahodárný.

EcoSmart u baterií

Díky technologii EcoSmart se spotřeba vody u všech umyvadlových baterií Hansgrohe sníží asi na 5 litrů za minutu. Výrobky EcoSmart+ spotřebují dokonce jen 4 l/min při tlaku 3 bary. Jak je to možné? Řešení spočívá ve speciálním omezení průtoku. Z baterie teče méně vody, a ta je obohacena vzduchem, takže přináší plný a sytý prožitek. Perlátor EcoSmart je integrován do výtoku umyvadlové baterie.

Přečtěte si:  AXOR MyEdition_Glass Concept. Do koupelny se stěhuje kus české skleněné tradice.

Nová řada baterií Rebris s technologií EcoSmart+ spotřebuje jen 4 l/min při tlaku 3 bary.

Jak každý den snížit náklady na teplou vodu

Jak můžeme ušetřit energii, posílat do atmosféry méně CO2 a co můžeme udělat proti klimatické změně? Hledejme odpovědi nejlépe u energetických spotřebičů v domácnosti, které se používají každý den několikrát – například u umyvadlových baterií. Princip Hansgrohe CoolStart je jednoduchý a geniální: u těchto baterií teče teplá nebo horká voda jen tehdy, pokud ji skutečně potřebujete. Potřebnou energii spotřebováváte teprve, až když páku baterie aktivně posunete doleva.

Standardní baterie fungují jinak – průtokový ohřívač, oběhové čerpadlo a další zařízení na ohřev vody se zapínají hned, jak pustíme vodu pákou rukojeti v základní poloze. Jenže teplou vodu přece nepotřebujeme pořád. K napití, mytí rukou, zalévání květin nebo úklidu nám často stačí studená voda. A přesně v tom to je: v bateriích CoolStart se voda ohřívá až tehdy, když to potřebujete. Každý sám rozhoduje, na jak vysokou teplotu to má být – a to xkrát denně. A typické pro Hansgrohe samozřejmě je, že u úsporné baterie CoolStart si můžete užívat plný komfort a pohled na nádherný design.

Jak se projeví použití technologií ecosmart a coolstart

Pomocí kalkulátoru úspor vody Hansgrohe (www.hansgrohe.cz/kalkulator-uspor) to zjistíte rychle a snadno. A to nejlepší: zobrazí se vám i počet stromů, které bylo možné díky vaší úspoře vody zavlažovat.

  • Sprchy: S kalkulátorem úspor můžete vypočítat, jak pozitivně by se sprcha EcoSmart projevila na účtu za vodu a elektřinu. Podle typu sprchy vypočítá tento online nástroj individuální úsporu.
  • Baterie: Všechny umyvadlové baterie Hansgrohe jsou vybaveny technologií EcoSmart. Výměna starého vodovodního kohoutku za nový se tedy každopádně vyplatí. Když zvolíte baterii s technologií CoolStart, ušetříte navíc i cennou energii. Touto technologií pro úsporu energie je vybaveno mnoho umyvadlových baterií Hansgrohe. Díky ní teče teplá voda jen tehdy, když to skutečně potřebujete.
Přečtěte si:  Řada sanitárních armatur Schell Modus. Novinky pro umyvadlo a sprchu s ochranou proti opaření.

www.hansgrohe.cz

Share.

About Author

Comments are closed.